Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
811 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013
15:19

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ'

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

ΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ  ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

ΝΑΤΣΙΔΗ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ «STANT» ΠΟΥ

ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ   ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ  ΠΟΥ

ΠΑΡΕΙΧΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Τον Νοέμβριο στη Βουλή οι αλλαγές για τις δημοτικές
Αποφασισμένη να προχωρήσει με τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής στις αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται η κυβέρνηση παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. 

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση τρέχει ήδη προκειμένου να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μέχρι τον Νοέμβριο, το σχετικό νομοσχέδιο. Στόχος είναι οι αλλαγές να ισχύσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες προγραμματίζονται πιθανότατα... για την Άνοιξη του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία. Πριν την κατάθεση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου και θα λάβει υπόψιν τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν για το 
νέο εκλογικό σύστημα αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, ένα με τους υποψήφιους δημάρχους και ένα με όλους τους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά. Δεύτερον οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα ανακοινώνουν πλήρεις συνδυασμούς που θα δημοσιεύονται στον Τύπο και θα αναρτώνται σε εμφανή σημεία του δήμου προς πληροφόρηση των δημοτών. Επιπλέον, δήμαρχοι θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων, διαφορετικά οι εκλογές θα επαναλαμβάνονται τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων. Ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική, ενώ προϋπόθεση για την εκλογή στο δημοτικό συμβούλιο του υποψηφίου δημάρχου με τον συνδυασμό του θα είναι, κατά την πρώτη Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 5% του εκλογικού σώματος.

Από την πλευρά του ο 
υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συζητά αλλαγές στον τρόπο εκλογής των δημάρχων. «Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε, προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική» είπε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες για τις επερχόμενες αλλαγές προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ο 
ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εκλογομαγειρέματα» της κυβέρνησης προκειμένου να διασώσει τους υποψήφιους της. «Μόνος στόχος των κυβερνώντων είναι να αποπολιτικοποιήσουν τις εκλογές, προκειμένου να διασώσουν τους υποψήφιούς τους από τη λαϊκή οργή που θα τους καταδικάσει και στις αυτοδιοικητικές κάλπες, μέσα από μία πλαστή επιχειρηματολογία περί ανάδειξης κάποιων δήθεν “άξιων” και “ικανών”» ανέφερε το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σήμερα από τις ύβρεις για “βλαχοδημάρχους” στις φαντασιώσεις για ….”εκλογομαγειρέματα”!!!» απάντησε ο 
υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Από την πλευρά του και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την Κουμουνδούρου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει, άλλη μια φορά, ότι εκφράζει τη στείρα αντίδραση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σε κάθε αλλαγή. Εκφράζει το συντηρητικό, το ξεπερασμένο, το παρωχημένο, το φθαρμένο. Έχουμε άλλη άποψη και άλλη θέση» ανέφερε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού