Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
839 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013
08:40

 

 
                                                 
<<Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε>> Διονύσιος Σολωμός.

 Πόσες φορές δεν είπαμε την φράση να μου κοβόταν το χέρι μου που τους ψήφισα? 
Και την επόμενη φορά πάλι και πάλι τα ίδια λάθη. Αυτά δυστυχώς έχει η δημοκρατία, ότι αποφασίζουν οι πάντες αλλά τις περισσότερες φορές με γνώμονα την ιδιοτέλεια τους και φυσικά ο απώτερος σκοπός είναι το χρήμα.
 Η πλειοψηφία των Νεοελλήνων πηγαίνουν στην κάλπη με το επιχείρημα να περνούν καλά, να μην πληρώνουν φόρους στο κράτος και να αμείβονται σαν βιομήχανοι. Ζήτω η αριστερά λοιπόν. 
Γιατί και το ΠΑΣΟΚ αριστερά είναι, απλά επειδή οι ακραίοι αριστεροί αμετανόητοι έμειναν στο ΚΚΕ, οι λίγο πιο μετριοπαθείς μετακόμισαν στο Σοσιαλιστικό κίνημα ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματα φάνηκαν μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης. 25 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 15 χρόνια ΝΔ έχουμε χρεωκοπία, πτώχευση, ανεργία, ανθελληνισμός, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, ύφεση, ΔΝΤ, μνημόνια, αυτοκτονίες. 
Αφορμή για το θέμα μας στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Κ.Μπίκος στην Βεργίνα τηλεόραση στην ΔΕΘ και ακούστηκαν κάποιες ανακρίβειες. Εμείς τον πληθυντικό τον απεχθανόμαστε επειδή φέρνει τους ανθρώπους σε απόσταση, ενώ τα προβλήματα είναι κοινά και μας ενώνουν.
 Σεβόμαστε τους πάντες αλλά θέλουμε και εμάς να μας σέβονται, αφού θέλετε αυτή την ξύλινη γλώσσα των αριστερών δημοσιογράφων να χρησιμοποιήσουμε θα την έχετε.
 Οι κύριοι δημοσιογράφοι με τους 3 μήνες του καλοκαιριού διακοπές, μαυρισμένοι από τον ήλιο, όπως ο Ευαγγελάτος με την Τατιάνα που τους συναντήσαμε στην Σκιάθο, έτοιμοι για την καινούργια χρονιά και εσύ Ελληνικέ λαέ καμιά Κυριακή με το ζόρι στην Κατερίνη. 
Πρώτον. Κύριε Μπίκο δεν εκλεχτήκατε εσείς Δήμαρχος Χαλκηδόνος αλλά ο Κύριος Παναγιώτης Δαικούδης από τα Κουφάλια. 
Οι Κουφαλιώτες πολίτες τον Δαικούδη εμπιστεύτηκαν για Δήμαρχο και όχι εσάς, μεγάλη απόδειξη είναι πως εάν κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές των Κουφαλίων ο κόσμος δεν σας αναγνωρίζει, όπως και εσείς τους πολίτες και είμαστε σίγουροι πως εάν σας αφήσουν σε μια μη πολυσύχναστη περιοχή της πόλης των Κουφαλίων, θα χαθείτε.
Δεύτερον. Για εμάς τους απλούς πολίτες των Κουφαλίων δεν υπάρχει Δήμος Χαλκηδόνος αλλά Δήμος Κουφαλίων. 
Έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε με βάθος καρδιάς, ούτε πολιτικοί είμαστε ούτε και διπλωμάτες.
 Ο Δήμος αναφερθήκατε πως έχει 40.000 δημότες. Εάν σέβεστε την Δημοκρατία τότε τα Κουφάλια με τους 10.000 πολίτες του θα έπρεπε να αναλάβει την έδρα του Δήμου όπως και το όνομα Το ¼ των δημοτών είναι Κουφαλιώτες, επιχειρήματα του τύπου στη Χαλκηδόνα διεξήχθη η οικουμενική σύνοδος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ναι μεν μας ταράζει κάπως αυτό το ιστορικό γεγονός αλλά σήμερα η Νέα Χαλκηδόνα έχει μαζέψει στο χωριό της όλους τους ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ της περιοχής, οι οποίοι μολύνουν με τα φυλλάδια τους την ευρύτερη περιοχή. 
Τρίτον. Ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μονάχα με τα κουνούπια που μας έφαγαν φέτος το καλοκαίρι και τα σκουπίδια του ΧΥΤΑ. 
Είναι μια ιστορική περιοχή δίπλα στην αρχαία Πέλλα, τα Κουφάλια η μεγαλύτερη πόλη του Δήμου αναγράφονται στα Μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα ως μια από τις σημαντικότερες μάχες στον Μακεδονικό Αγώνα το 1907, και στο χωριό Γέφυρα διεξήχθη στις 24-25 Οκτωβρίου του 1912 η παράδοση - παραλαβή της Θεσσαλονίκης από τον Ταξίν πασά μετά από 482 χρόνια Τουρκικής και Βουλγάρικης σκλαβιάς 1430-1912. 
Τέταρτον. Είναι ολοφάνερο πως στηρίζετε την μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Ναι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην πατρίδα, εμείς δεν είμαστε αριστεροί ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ να βρισκόμαστε σε μια ουτοπία και να λέμε πως θέλουμε την ζωή μας και πως την ονειρευόμαστε, ούτε ΑΝΕΛ του Καμμένου πως με κραυγές και υστερίες θα βγει η χώρα από το τέλμα, ασχέτως εάν ο Καμμένος υπήρξε του συστήματος και το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών και φυσικά εάν η χρυσή αυγή τον πατριωτισμό της τον προτάσσει με σβάστικες, μαύρα μπλουζάκια, ξυρισμένα κεφάλια, τότε μπορούμε να πούμε πως και εμείς με ένα τέτοιο πατριωτικό χώρο δεν έχουμε καμία σχέση.
 Ο Καρατζαφέρης διαπίστωσε το πρόβλημα της χρεωκοπίας, της ακυβερνησίας, προσπάθησε να βοηθήσει με προτάσεις τύπου στην πολιτική ζητάς 10 για να πάρεις 5, εάν είσαι έξω από τα πολιτικά δρώμενα δεν εισπράττεις τίποτα.
 Μετά από 2 μήνες αποχώρησε γιατί διαπίστωσε πως το τιμόνι του καραβιού που λέγετε Πατρίδα δεν του το έδιναν καθόλου, ενώ τα αριστερόστροφα κανάλια τον είπαν κωλοτούμπα και ο λαός τους πίστεψε και σήμερα υποφέρει. 
Ευθύνη είναι να βλέπεις το πρόβλημα όχι να φεύγεις όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ που λένε αριστερά της ευθύνης , αριστερά να την φτύνεις.
 Ήρθε η ώρα να σπείρουμε ιδέες στους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους. 
Τα Κουφάλια με τον Καποδίστρια το 1998 τα μετατρέψατε σε Ραχώνα και με τον Καλλικράτη το 2010 σε Λειβαδίτσα!! Κέντρο υγείας Κουφαλίων υπολειτουργεί και ας εξυπηρετεί ολόκληρο τον Δήμο, για εμάς Κουφαλίων. 
Κύριε Γεωργιάδη υπουργέ υγείας, το κέντρο υγείας είναι σε αθλία κατάσταση, τόσα χρόνια στο ΛΑΟΣ φωνασκούσες και καλά έπραττες, σήμερα που είσαι καπετάνιος της υγείας έχεις τρικυμία εν κρανίο, μπάζει νερά το πλοίο που λέγεται υγεία, σήκωσε τα μανίκια και πιάσε δουλειά.
 Το υποκατάστημα του ΙΚΑ μας άφησε χρόνους, το ειρηνοδικείο τα ίδια, πριν μερικά χρόνια η ΔΕΗ, μία αστυνομία μας έμεινε και αυτή φοβάται να ενεργήσει. 
Στον πεζόδρομο τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια πολλές φορές είναι περισσότερα από τους ανθρώπους, τα πάρκα τις βραδινές ώρες έχουν μετατραπεί σε προπύργια ακολασίας και περίθαλψης ναρκωτικών ουσιών όπως στην Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, χωρίς φωτισμό, χωρίς συντήρηση, επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών. 
Η κερκίδα που μεταφέρθηκε από το βοηθητικό στο Δημοτικό γήπεδο Κουφαλίων είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνη, μας θυμίζει άσκηση για λοκατζήδες, τσιμεντογωνίες ακάλυπτες.
Οι δρόμοι προς Κουφάλια από Άθυρα, Πέλλα,Πρόχωμα,Χαλκηδόνα χωρίς συντήρηση και χωρίς φωτισμό, η περιοχή όπου εισήρθε στο σχέδιο πόλεως εδώ και 15 χρόνια το οδόστρωμα είναι ακόμα από χώμα χωρίς υπονόμους. Ο κεντρικός δρόμος δίχως διαβάζεις για τους πεζούς και η παράνομη στάθμευση σε καθημερινή βάση. 
Σε αυτό όμως το σημείο θέλουμε να συγχαρούμε τον κ.Μπίκο διότι τοποθέτησε κολωνάκια σε κάποια σημεία του κεντρικού δρόμου της αγοράς και έτσι βελτίωσε κάπως την ορατότητα στις διασταυρώσεις, αλλά κ.Μπίκο γιατί διακρίσεις? 
Σε ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο και όχι στον μισό. Σε ιδεολογικό επίπεδο, η βιτρίνα της πόλεως μας, η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου ονομάζεται πλατεία Αντρέα Παπανδρέου και την εγκαινίασε ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος είχε έρθει το 1998 με ελικόπτερο μετά από προτροπές του τέως Δημάρχου Χρήστου Χατζηδημητρίου. 
Κύριε Χατζηδημητρίου, η αυταρχική και φασιστική συμπεριφορά σας, να μας φορτώσετε την κεντρική πλατεία με την ονομασία εκείνων των ανθρώπων που κατέκλεψαν, ρήμαξαν και αφελλήνισαν τα Ελληνόπουλα σας καθιστά για εμάς υπόλογο, όπως το 1989 οι Ανατολικογερμανοί έριξαν το τείχος του αίσχους, έτσι και οι πολίτες των Κουφαλίων με τον Δήμαρχο που θα εκλέξουν να ρίξουν το μνημείο του αίσχους και η πλατεία να ονομαστεί σε πλατεία Κωνσταντινουπόλεως η Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. 
Η πλατεία Πόντου και Μ.Ασίας σε πλατεία Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Έλληνας που αποχώρησε από την Σμύρνη το 1922, επειδή δεν ήθελε να εγκαταλείψει το Ορθόδοξο ποίμνιο του και σφαγιάστηκε.
 Το 1992 η Εκκλησία μας τον αγιοποίησε. 
Η πλατεία Πυργίδη διπλά στην αστυνομία, σε πλατεία Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, αφού ο δρόμος που την διασχίζει φέρει το όνομα του παλληκαριού, που τον Οκτώβριο του 1904 άφησε την θαλπωρή του σπιτιού του στην Κηφισιά της Αθήνας και θυσιάστηκε για την Μακεδονία μας. 
Η πλατεία Μασλάρη να μετονομαστεί σε Δεμέστιχα και Μασλάρη. Ο Ιωάννης Δεμέστιχας υπήρξε Μακεδονομάχος από την Μάνη της Πελοποννήσου, Ανθυποπλοίαρχος, αναφέρεται στα μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα ως καπετάν Νικηφόρος, έδρασε στην λίμνη των Γιαννιτσών την περίοδο του 1906-1907. 
Το στρατόπεδο της Χαλκηδόνας φέρει το όνομα του ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ. 
Στην κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών, η λεγόμενη Γκόνου Γιώτα υπάρχει η προτομή του. Στις 12 Μαρτίου του 1907 ο Ιωάννης Δεμέστιχας – Καπετάν Νικηφόρος, επικεφαλής Ελληνικού αντάρτικου σώματος 70 Μακεδονομάχων, εισήρθε στην φωλιά των κομιτατζήδων, όπως το αναφέρει στα μυστικά του βάλτου η Πηνελόπη Δέλτα στα Κουφάλια.
 Ένας αιώνας πέρασε και οι Κουφαλιώτες δεν τον έχουν τιμήσει δίνοντας το όνομα του σε ένα δρόμο.
 Στην πλατεία Μακεδονίας να αναγερθεί ανδριάντας του Μητροπολίτου Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη 1900-1907, τον άνθρωπο που ξεσήκωσε τους απανταχού Έλληνες μαζί με τον Ίωαννα Δραγούμη για το πρόβλημα της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας από τους Τούρκους και Βούλγαρους κομιτατζήδες. 
Ο δρόμος που διασχίζει την πλατεία Μακεδονίας φέρει το όνομα του, τυχαίο? 
Το μοναστήρι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στα Κουφάλια, προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες από την ευρύτερη περιοχή.
 Είναι ο λεγόμενος Θρησκευτικός τουρισμός. 
Το καινούργιο μουσείο της Πέλλας που συμβολίζει την αρχαία Μακεδονία, την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου, η μόνη του Γρηγορίου Παλαμά και αν προσθέσουμε και τον ανδριάντα στην πλατεία Μακεδονίας του Μητροπολίτου Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, συνάπτουν ένα τρίπτυχο τουριστικό θέρετρο για τα Κουφάλια που συμβολίζουν τον Μακεδονικό αγώνα και η Γέφυρα την επιβράβευση της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.
 Σήμερα τουριστικά λεωφορεία έρχονται στην πόλη μας χωρίς να την επισκεφτούν, πηγαίνουν μόνο στο μοναστήρι.
 Με την ανέγερση του ανδριάντος θα υπάρχει ένα κίνητρο να εισέρθουν στο εσωτερικό της πόλης μας και τότε θα περπατήσουν, θα αγοράσουν από τα μαγαζιά μας, θα ψωνίσουν , θα σιτιστούν και όχι όπως σήμερα που εγκαταλείπουν οι τουρίστες την πόλη μας λες και είναι η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ. 
Η Χαλκηδόνα την οποία αγαπάμε, έχει τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό. 
Αργίες και σαββατοκύριακα οι πεζοί δεν μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο, το χωριό είναι χωρισμένο στα δυο, χωρίς υπονόμους και υπαρκτό πρόβλημα με τους γύφτους ( Ρομά ), κάποιοι εξ’αυτών διέπουν ναρκωτικές ουσίες. 
Η διασταύρωση της μας θυμίζει τον γύρω του θανάτου στο λούνα πάρκ. Άδενδρο – Χαλκηδόνα το οδικό δίκτυο δεν προσφέρεται να το διασχίσεις τις βραδινές ώρες, χωρίς φωτισμό, χωρίς διαγραμμίσεις ( βουτιά του θανάτου ).
 Το ίδιο συμβαίνει και από Μικρό Μοναστήρι προς Χαλκηδόνα, μπάλωμα πάνω στο μπάλωμα παλιά εθνική οδός μόνο που από τότε πέρασαν 40 χρόνια.
Η Γέφυρα να τονισθεί η ιστορική της διαδρομή μέσω του Βαλκανικού μουσείου της. Φιλοξένησε έναν διάδοχο Κωνσταντίνο, έναν πρωθυπουργό του ΟΧΙ τον Ιωάννη Μεταξά. Ο Άγιος Αθανάσιος να προσεχθεί ιδιαίτερα γιατί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά τα Κουφάλια, ο κοντινότερος πρεσβευτής μας στην Θεσσαλονίκη, διαθέτει και αρχαία.
 Το Μικρό Μοναστήρι να τιμήσει την κυρία Ευθαλία, βάση της Πηνελόπης Δέλτα όπως το αναφέρει στα μυστικά του βάλτου. Τα υπόλοιπα χωριά να περιφρουρηθούν σαν μια μικρή μας αδελφή που έχει ανάγκη την προστασία μας. 
Ξαναφέρετε το θέμα του ονόματος του Δήμου. Για εσάς τα Κουφάλια είναι μόνο η έδρα, κάθε παρασκευή ένα δημοτικό συμβούλιο και φτάνει!! 
Εμείς τα Κουφάλια τα κάναμε γνωστά επί μια δεκαπενταετία κρεμώντας το πανό στην Τούμπα ΠΑΟΚΑΡΑ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ σε όλη την Ελλάδα, που μαζί με την γαλακτοβιομηχανία της ΜΕΒΓΑΛ τα Κουφάλια μαθεύτηκαν και γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Εμείς αγαπάμε και τον τόπο μας αλλά και το όνομα των Κουφαλίων, εσείς μόνο τον τόπο γιατί σας προσφέρει κέρδη. Σπείραμε ιδέες, τώρα εάν φυτρώσουν δεν εξαρτάτε από εμάς, αλλά από αυτούς που θα ψηφίσετε. Ας ελπίσουμε ο σπόρος πως δεν θα πάει στα βράχια. ΟΔΟΣ ΝΙΚΗΣ – ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΟΥ-----ΟΔΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ-----ΟΔΟΣ ΚΑΒΑΦΗ – ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΞΑΝΘΟΣ,ΤΣΑΚΑΛΩΦ,ΣΚΟΥΦΑΣ-----ΟΔΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ-----ΟΔΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ – ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. 
Και ένα σύνθημα που το έλεγαν κάποια Κουφαλιωτάκια πριν 25 χρόνια σε μια κατασκήνωση και ας ήταν μειοψηφία. ΜΠΟΥΜ ΤΣΙΚΑ ΜΠΟΥΜ, ΜΠΟΥΜ ΤΣΙΚΑ ΜΠΟΥΜ, ΜΠΟΥΜ ΤΣΙΑΚΑ ΡΙΑ ΡΙΑ ΜΠΟΥΜ, ΑΛΑ ΡΙ, ΑΛΑ ΡΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΙΩΤΕΣ. Και εσείς που είστε η πλειοψηφία δώσατε τον Δήμο στην Χαλκηδόνα. ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΝΤΟΥΝΑ!!!


Οι λάτρεις της Ελληνικής Ιστορίας
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις