Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…;
720 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013
23:52

 ως πότε θα κρύβεστε κ. Δήμαρχε...;;;


                     

                                 ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ-ΜΠΙΚΟΣ  
                              ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ 
 
Για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι ο Δήμαρχος ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ αποφεύγει να κάνει Δημόσια Απολογισμό με αντίλογο...
Θα είναι πολύ σοβαροί οι λόγοι, διότι προβλέπεται από το Νόμο ότι η Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων είναι υποχρεωτική βάσει του κώδικα Ν3463/2006 άρ.217:
1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στοάρθρο "95".
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;
Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι κορυφαία πράξη επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες που την εξέλεξαν «λογοδοτώντας» σ’ αυτούς. ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - πλειοψηφίας και μειοψηφίας, καθένας από τη θέση που ετάχθη να υπηρετήσει!!!
 
 Η μόνιμη δικαιολογία(;) "Ανειλημμένες υποχρεώσεις του Δημάρχου". Και η συνεδρίαση αναβάλλεται συνεχώς !!! Κάτι ξεκίνησε απο το Ξηροχώρι αλλά απο την μεγάλη προσέλευση που είχε σταμάτησαν εκεί. Από καρδιάς και οι θλιβερές προφάσεις... ή ο Δήμαρχος επιδιώκει άδεια αίθουσα;;;
Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ στους δημότες που τον εξέλεξαν. Αντ' αυτού δημοσιεύει Δελτία τύπου τα οποία αγγίζουν τα όρια του ψεύδους σε ένα άκρατο λαικισμό, παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο και κάνοντας φυσικά μονόλογο. 
Ως γνωστόν η απουσία λογοδοσίας προσδίδει μεγάλη διακριτική ευχέρεια στους φορείς της διοίκησης και της εξουσίας. 
Η ευχέρεια αυτή είναι το χρηματοκιβώτιο της εκλογικής συναλλαγής και της διοικητικής διαφθοράς…
 
Ας αρχίσουν οι χοροί, λοιπόν...

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις