Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ...ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
628 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013
20:30

                    


 
 
 
 
       
 
 
 Οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ.Τσουκνιδάς-Αραμπατζής 
                   ρίχνονται στην μάχη της Δημαρχίας


Στον Δήμο Χαλκηδόνος φουντώνουν οι προετοιμασίες των ενδιαφερομένων για της Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014. Συνέχεια ακούγονται ονόματα υποψηφίων Δημάρχων.
Μπορεί να είναι νωρίς για προβλέψεις
και για σίγουρες υποψηφιότητες. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης του Δήμου και της Χώρας να είναι μεγάλα και σε ορισμένες περιπτώσεις δυσβάσταχτα .Μπορεί να υπάρχουν πολλά μπορεί και ίσως. Ο Έλληνας όμως θέλει να γνωρίζει ποιός θα είναι ο Τοπικός άρχοντας που θα έρχεται σε αμεσότητα και επικοινωνία. Θέλει να ξέρει καιρό πριν τις εκλογές τις επιλογές που θα έχει. Άλλωστε η θέση και ο ρόλος του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων είναι ισχυρός και από την κρίση τους , περνά η καθημερινότητα του πολίτη. Περνούν θέσεις εργασίας και αποφάσεις που καθορίζουν την βιωσιμότητα , την οικονομία και την ανάπτυξη μιας περιοχής.
Στον Δήμο Χαλκηδόνος τα όργανα έχουν αρχίσει. Υπάρχουν πλέον ισχυρές υποψηφιότητες, υποψηφιότητες γρίφος, αλλά και ισχνές υποψηφιότητες.
Σίγουρη πλέον υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του πρώην Δημάρχου  ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ κ. Γιάννη Τσουκνίδά. Ο πρώην Δήμαρχος είναι μια υποψηφιότητα που κατεβαίνει ανεξάρτητη και πολυκομματική. Ο κύριος Τσουκνιδάς δεν απαρνείται και αποποιείται τον τίτλο του υποστηρικτή της Ν.Δ . Όμως είναι γνωστό και από την θητεία του 8 χρόνια ως Δήμαρχος Κουφαλίων , ότι δεν κοιτάει κόμματα και κομματάρχες στην Διοίκηση του Δήμου. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κύριος Τσουκνιδάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται και υπερασπίζεται το δίκαιο και το συμφέρον των πολιτών ανεξαρτήτου πολιτικής πεποίθησης και κομματικής ταυτότητας.
Από εκεί και πέρα σίγουρη θεωρείται η κάθοδος του ΚΚΕ με στόχο να μετρήσει δυνάμεις και υποστηρικτές. Υποψήφιος θα είναι ο κύριος Μωισίδης Σάββας ή κάποιο κομματικό τοπικό στέλεχος του ΚΚΕ που θα έχει την διάθεση να προβάλλει τα πιστεύω και τα ιδανικά του ΚΚΕ.
Σχεδόν σίγουρη και η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημάρχου  κ.Μπίκου. Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα , όμως από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε από πρόσωπα του στενού του κύκλου η κάθοδος του είναι σίγουρη. Από πληροφορίες ο κύριος Μπίκος έχει έρθει σε επαφές με πολίτες , για την κάθοδο τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι . Οι κινήσεις του και οι αυξημένες εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις μέσα στον Δήμο δείχνουν ξεκάθαρα ένα υποψήφιο Δήμαρχο που ετοιμάζεται πυρετωδώς..
Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι και του πρώην Δημάρχου κ.Δαικούδη να θέσει και αυτός υποψηφιότητα.Χωρίς την βοήθεια του κ.Μπίκου την θεωρούμε αδύνατη εκτός αν οι Δημοτικές  Εκλογές διεξαχθούν με το νέο σύστημα.Ο κ.Μπίκος αν στο τέλος αποφασίσει να μην κατέβει γλυκοκοιτάει πρός Αγ.Αθανάσιο και στο πρόσωπο του κ.Άρη Αραμπατζή.
 Σήμερα οι δύο αυτοί άντρες συνεργάζονται καθημερινά χωρίς έντονες πλέον αντιπαραθέσεις . Δεν είναι δυνατόν σε μερικούς μήνες να είναι αντίπαλοι.
Επίσης το τρικ αυτό με τους δύο υποψηφίους μπορεί να γίνεται για  να ανοίξει η όρεξη από το χώρο του τωρινού ΠΑΣΟΚ ή ανθρώπων που υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα βρίσκονται στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς να κατέβουν υποψήφιοι. Από την στιγμή που θα υπάρχουν οι υποψηφιότητες του Μπίκου και του Αραμπατζή, γιατί να μην υπάρχει και η υποψηφιότητα του Μαυρουδή Μηντσιούδη και κάποιου άλλου. Σε αυτή την περίπτωση αν προσθέσουμε και μια πιθανή υποψηφιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ, τότε μαζί το δίδυμο Μπίκος και Αραμπατζής ίσως να πιστεύουν και σε νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του Μάιου 2014.
 Για αυτό λοιπόν μπορεί να προσπαθούν και οι δύο να δημιουργήσουν συνδυασμό αλλά στο τέλος θα συμμαχήσουν και θα διεκδικήσουν μαζί την νίκη με αρχηγό και υποψήφιο Δήμαρχο Άρη Αραμπατζή.
Από εκεί και πέρα μυστήριο παραμένει το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στον Δήμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Πανελλαδικά θα προσπαθήσει να έχει δυνατά ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη.

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αυτών των καθαρών ψηφοδελτίων που θέλουν να έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ ,χωρίς ανοίγματα σε άλλους χώρους (παρά μόνο στην ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρηση από την Κυβέρνηση).

Από την άλλη η ισχυρή υποψηφιότητα του Γιάννη Τσουκνιδά αλλά και το ότι ο Γιάννης Μπίκος είναι Δήμαρχος και θα είναι και υποψήφιος ,αποτρέπουν πολλούς από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητα. Το πιθανό ενδεχόμενο να μην μπουν στον δεύτερο γύρω είναι από μόνο του αποτρεπτικό. Πάντως από πληροφορίες που έχουμε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αναμένει τις εξελίξεις και τις κινήσεις των άλλων υποψηφίων και σίγουρα θα υπάρχει υποψηφιότητα μετά από το ξεκαθάρισμα άλλων υποψηφιοτήτων. Αυτό που μένει είναι αν θα είναι καθαρά κομματική ή υποψηφιότητα με ανοίγματα σε όλους τους χώρους.
Στο χώρο της Χρυσής Αυγής πολύ δύσκολα θα υπάρχει υποψηφιότητα ( εκτός και αν προσπαθήσει να κάνει ένα συνδυασμό με στόχο μόνο και μόνο την καταμέτρηση δυνάμεων). Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πιθανώς να στηρίξουν «σιωπηλά» τον ποιό δεξιό υποψήφιο, τον ποιό κοντινό σε αυτούς υποψήφιο.
Τέλος υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν αξιώσεις ή και «σπρώχνονται» , για την διεκδίκηση του Δημαρχικού θώκου. Αυτή την στιγμή όμως απλά παρατηρούν και βολιδοσκοπούν τις καταστάσεις και τις τάσεις των δημοτών του Δήμου Χαλκηδόνος.Ονόματα όπως του κ. Μηντζιαρίδη απο τα Κουφάλια καθώς και το όνομα Δημοτικού Συμβούλου απο την Δ.Ε.Χαλκηδόνας θα συζητηθούν έντονα στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι υποψηφιότητες θα έχουμε σίγουρα τέσσερις με την πέμπτη να είναι και αυτή σχεδόν σίγουρη. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε άτυπα έναρξη της προεκλογικής περιόδου με το θερμόμετρο να ανεβαίνει από τον Νοέμβριο  και μετά και αφού θα γνωρίζουν όλοι μέχρι τότε με ποιό τρόπο διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο του 2014.

          Α.Τ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις