Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014: Η ώρα των νέων;
676 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013
18:51

 alt

Κάθε φορά που πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ορισμένοι ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι πρέπει πλέον, αυτή τη φορά να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου τους, για τα οποία σημειωτέον αδιαφορούσαν παντελώς, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Για άλλους αποτελεί μια νέα ευκαιρία για περισσότερηδημοσιότητα που φαίνεται πως την έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη, ενώ για άλλους η καταλληλότερη «αρπαχτή» για να πετύχουν προσωπικές, οικογενειακές ρουσφετολογικές και όχι μόνο, επιδιώξεις. Βέβαια συνήθως με τις εκλογικές διαδικασίες  ασχολούνται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, χωρίς να αφήνουν κανέναν άλλο να πλησιάσει το χώρο, μήπως και τους πάρει τα «προνόμια» που μόνο αυτοί νομίζουν ότι«κατέχουν». Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που νέοι άνθρωποι, βλέποντας τις πολιτικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα χρόνια τώρα στο τόπο μας, αδιαφορούν και δεν συμμετέχουν.
 
Οι περισσότεροι από τους τοπικούς μας άρχοντες δοκιμάσθηκαν στον «στίβο» αυτό και απέτυχανπαταγωδώς. Κάποιοι άλλοι διασώθηκαν ως απλοί διαχειριστές της εξουσίας,  αλλά και ως συνένοχοι ποικίλων ατασθαλιών των προηγουμένων διοικήσεων. Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα, γνώμη μου είναι πως ο καιρός πλέον «ωρίμασε» και μπορούν να βγουν πλέον μπροστά νέοι δραστήριοι άνθρωποι. Νέοι άνθρωποι οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στην ευημερία, ακόμη και τώρα με τις υπάρχουσες δύσκολες οικονομικά συγκυρίες.
 
Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από νέες ιδέες, από καταξιωμένους ανθρώπους – επιστήμονες, δυνατά μυαλά, προερχόμενους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου μας. Νέα πρόσωπα που θα κινούνται μακριά από παλιές «πειθαρχοποιημένες» κομματικές πρασινογαλαζιοκόκκινες κλπ νοοτροπίες και αντιλήψεις, ώστε απερίσπαστα να μπορούν να εργασθούν ειλικρινά και τίμια για το καλό του τόπου μας. Μακριά από, περιχαρακωμένες σε στενά συμφεροντολογικά κομματικοποιημένα πλαίσια, σκέψεις, ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες έχουν και την κύρια ευθύνη για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όλα αυτά τα χρόνια η Πατρίδα μας.
 
Να κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί τόπο στα «νιάτα», για να πάρει επιτέλους μπρος η σκουριασμένη και αδρανοποιημένη από τα πολλά ρουσφετολογικά «σάλια» και «λαδώματα» «μηχανή» της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη, για τον καλό όλων μας.
Καλλικράτειος...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού