Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Έδωσαν στο μιλητό την αποκομιδή σε εργολάβο
711 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013
09:11

 

Χειροτερεύει η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Μαδρίτη
 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ  ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑ(10) ΜΗΝΕΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ …!!!
 
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ
 ( ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ…!!!
 
ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ …!!!
 
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ …ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ.
 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
( 19,00 Μ.Μ ) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  «ΧΑΜΟΣ…»
 
Υ.Γ.1
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ( ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ)  Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
( ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΑΛΓΑΚΟΣ)  ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ( ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΜΩΙΣΙΔΗΣ ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ …;
ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ  ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ…;  
 

 

ΤΑ «ΚΑΛΑΝΤΑ
 

        Ημερομηνία: 

06/02/2012

                            ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ                              

                           ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ                                                        


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Έδωσαν 
στο μιλητό την αποκομιδή σε εργολάβο

Σε ιδιώτη εργολάβο έχει παραχωρήσει εδώ και περίπου ένα εξάμηνο την αποκομιδή των απορριμμάτων του ο δήμος Χαλκηδόνας.
Του Νίκου Ηλιάδη

Μόνον που η ανάθεση του έργου βρίσκεται στον αέρα, αφού ουσιαστικά έγινε στο μιλητό, καθώς δήμος και ιδιώτης δεν έχουν συνάψει ούτε την τυπική σύμβαση παραχώρησης. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τον εργολάβο να εκδίδει τιμολόγια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα, αφού ελλείψει σύμβασης είναι αδύνατη η εξόφλησή τους. Στο μεταξύ δύο απόπειρες διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού εγκαταλείφθηκαν στην πορεία, με το δήμο να προκρίνει σιωπηρά τη λύση της απευθείας ανάθεσης στον εν λόγω εργολάβο, διαδικασία που δεν ετέθη καν προς έγκριση στο ελεγκτικό συνέδριο. Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο, με τη διοίκηση να αποφασίζει να προκηρύξει ξανά διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος όμως δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Διαδικασία στον αέρα
Με το αιτιολογικό ότι ο δήμος δεν διέθετε ικανό αριθμό εργαζομένων και απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Αθανασίου και Κουφαλίων, στις 10 Αυγούστου 2011 η οικονομική επιτροπή του δήμου Χαλκηδόνας αποφάσισε να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό με αυτό το αντικείμενο. Το παράδοξο είναι ότι ο διαγωνισμός θα αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων για το διάστημα από 15 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου, αλλά η κατάθεση των προσφορών θα γινόταν στις 4 Οκτωβρίου. Έτσι, μιας και δεν υπήρχε χρόνος, αφού η διαδικασία άρχισε με σημαντική καθυστέρηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απευθείας ανάθεση του έργου σε ιδιώτη για το διάστημα έως τις 15 Οκτωβρίου. Όμως την απόφαση αυτή της οικονομικής επιτροπής ο δήμος δεν την απέστειλε, ως όφειλε, για έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο, με αποτέλεσμα να μην έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης και το έργο να εκτελείται, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες νομιμότητας.

Στο μιλητό
Στην πορεία ο διεθνής διαγωνισμός ναυάγησε λόγω ενστάσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος να προχωρήσει σε σιωπηρή παράταση παραχώρησης του έργου στον ίδιο εργολάβο και για το διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου έως το τέλος του έτους. Μία παραχώρηση που έγινε στο μιλητό, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου.
Μία δεύτερη απόπειρα διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της αποκομιδής για το έτος 2012 εγκαταλείφθηκε κι αυτή στην πορεία. Προς το τέλος του 2011 η διοίκηση του δήμου ζήτησε και έλαβε την άδεια της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, για να προχωρήσει στην εκμίσθωση απορριμματοφόρων από ιδιώτη. Όμως και αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε, καθώς το σχετικό κονδύλι δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου. Κατόπιν όλων αυτών συνεχίζεται η σιωπηρή και εξωσυμβατική παραχώρηση του έργου στον ιδιώτη, ο οποίος κοστολογεί, εκδίδει τιμολόγια και τα αποστέλλει στο δήμο, χωρίς εκείνος να μπορεί ούτε να τα ελέγξει, αλλά ούτε και να τα εξοφλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος έχει εκδώσει έως τώρα τιμολόγια ύψους περίπου 500.000 ευρώ, με το μηνιαίο κόστος της αποκομιδής να ανέρχεται περίπου στα 80.000 ευρώ. Ωστόσο τα ποσά αυτά δεν μπορούν να καταβληθούν, καθώς δεν έχει υπογραφεί σύμβαση και πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Τι λέει ο δήμος
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βλαδίμηρος Μωϋσίδης, «εμείς διαθέτουμε μόνο δύο απορριμματοφόρα, τέσσερις εργάτες και τρεις οδηγούς. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να κάνουμε την αποκομιδή. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε διεθνή διαγωνισμό. Έως τότε μαζεύει τα σκουπίδια εργολάβος». Όσον αφορά την τήρηση της νομιμότητας για την παραχώρηση του έργου σε ιδιώτη, ο κ. Μωϋσίδης λέει ότι «γι’ αυτά αρμόδιες είναι οι οικονομικές υπηρεσίες».
Ο ιδιώτης διαθέτει τέσσερα απορριμματοφόρα με το απαιτούμενο προσωπικό, ενώ άλλα δύο διαθέτει ο δήμος. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χαλκηδόνας κατήγγειλε ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα οχήματα του δήμου, αντί να πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ, άδειαζαν τα σκουπίδια στην παλιά χωματερή.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις