Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ό ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
1087 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013
20:40

 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΔΟΥΣΑ

           
ΜΠΙΚΟΣ-  ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ    ΜΗΝΤΣΙΟΥΔΗΣ-ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ     
                            

 

                                ΜΩΥΣΙΔΗΣ
Μπορεί ακόμη όλοι να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους στο Δήμο Χαλκηδόνος για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει.

Γίνονται βολιδοσκοπήσεις προσώπων και καταστάσεων... και όλα αυτά μπαίνουν στη ζυγαριά ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ο Δήμος Χαλκηδόνος , σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους αρκετούς που έχουν βλέψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την άλλη όμως είναι και ένας δήμος με αρκετές ιδιαιτερότητες, οι οποίες είχαν αναδειχθεί ήδη πριν από τη συγκρότηση του καλλικρατικού δήμου.

Επιπρόσθετα ακόμα και σήμερα φαίνεται ότι ο διευρυμένος δήμος δεν έχει αποκτήσει τη συνοχή που θα έπρεπε. Οδεύουμε όμως προς την εκλογή της δεύτερης αυτοδιοικητικής αρχής αυτού του δήμου, και όπως φαίνεται τα σενάρια που υπάρχουν για πρόσωπα τα οποία σκέφτονται ή σχεδιάζουν να ηγηθούν συνδυασμών είναι αρκετά.
 
Ξεκινώντας καταρχάς από τον σημερινό δήμαρχο κ.Γιάννη Μπίκο, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του δήμου για μια δεύτερη θητεία. Πολλές φορές τον έχουμε ακούσει να απαντά ότι «ο Μπίκος δεν είναι αναλώσιμος» - και σίγουρα σε μια κουτσουρεμένη θητεία μπορεί να αισθάνεται ότι δεν πρόλαβε να κάνει όσα ήθελε για τον τόπο του.

Όμως εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα, με την εικόνα που έχει δείξει η παράταξή του το τελευταίο διάστημα. Εχουμε δει ανοιχτές συγκρούσεις, αντιπαλότητες μεταξύ των συμβούλων του αλλά και αμφισβητήσεις των επιλογών και των προτάσεων του ίδιου του δημάρχου. 
 
Ο κ.Μπίκος θα πρέπει είτε να επαναφέρει την ενότητα στην παράταξή του -πράγμα που φαντάζει αρκετά δύσκολο- και να τους πείσει να ηγηθεί πάλι ο ίδιος, είτε, διαφορετικά, κρατώντας έναν αριθμό δημοτικών συμβούλων να κάνει τις δικές του προσθήκες με νέα πρόσωπα δικής του επιλογής.
 
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στον σημερινό συνδυασμό του νυν δημάρχου είχαμε τον πρώην Δήμαρχο κ.Δαικούδη όπου υπήρχε μοίρασμα του δημαρχιακού θώκου,με την προυπόθεση να υπάρχει δέσμευση στις εκλογές του 2014 ο τωρινός Δήμαρχος να στηρίξει τον κ.Δαικούδη.
Πιστεύουμε ότι ο κ.Μπίκος θα τηρήσει τον λόγο του αν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε δει πολλές κολωτούμπες.
Πληροφορίες λένε ότι τα έχει βρει με τον κ.Αραμπατζή ,ενώ δεν αποκλείεται και μια συνεργασία με τον κ.Μηντσιούδη.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι αν ίσχυε ο νέος εκλογικός νόμος οι δύο τελευταίοι θα ήταν σίγουρα Αντιδήμαρχοι του κ.Μπίκου.
 
Από εκεί και πέρα, φωνές που σήμερα ακούμε να διαφοροποιούνται στον συνδυασμό της πλειοψηφίας, προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουν κάποια προοπτική να ηγηθούν αλλά σίγουρο είναι ότι θα είναι απέναντι απο τον σημερινό Δήμαρχο..
Όσον αφορά τώρα το χώρο της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα πράγματα φαίνεται ότι θα παραμείνουν ίδια αν και ο κ.Αραμπατζής πρέπει να φρεσκάρει αρκετά τον συνδυασμό του για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο.
Ο κ.Μαυρουδής Μηντσιούδης θέλει αλλά δεν μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει τον στόχο του.Θεωρείται δύσκολο να ηγηθεί εκτός αν συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις.


Αντίθετα, στο χώρο της ελάσσονος μειοψηφίας τα πράγματα φαίνονται να είναι απόλυτα ξεκάθαρα. 
Μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο κ.Σάββας Μωυσίδης δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αφού και αρκετά καλά τα πήγε στις προηγούμενες εκλογές, καταφέρνοντας την εκλογή του και της κ.Χουτουρίδου, αλλά και δυναμική αντιπολίτευση ασκούν δίνοντας το "παρών" σε όλα τα ζητήματα της περιοχής.
 
Από εκεί και πέρα στο σκηνικό των πιθανών υποψηφιοτήτων για το Δήμο Χαλκηδόνος έρχονται να προστεθούν και κάποια πρόσωπα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου - με κυριότερο τον πρώην Δήμαρχο Κουφαλίων κ.Γιάννη Τσουκνιδά: 
Σύμφωνα με πολλούς, οι εμφανίσεις του στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου σηματοδοτεί την επάνοδό του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Καθώς γνωρίζει καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της, πολλοί λένε ότι δεν θα δυσκολευτεί να κάνει συνδυασμό αν το αποφασίσει, ενώ οι συχνές εμφανίσεις του στα χωριά του Δήμου ήδη τροφοδοτούν σενάρια ότι θα είναι υποψήφιος.
 
Νέο δεδομένο αποτελεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ισχυρή δυναμική και σίγουρα θα θέλει να έχει λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 Γι' αυτό και οι πληροφορίες λένε ότι γίνονται ζυμώσεις προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο. 
Αποδυναμωμένος είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει πια μεγάλα ερείσματα στους πολίτες.
Όλα αυτά βέβαια... ενώ βρισκόμαστε στην αρχή των ζυμώσεων και των σεναρίων, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλες κινήσεις ή να βγουν στην επιφάνεια και νέα ονόματα.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις