Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ο ΛΙΑΠΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
687 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014
01:06

 


Γράφει ο Κώστας Λάμπος
 
Η λούμπεν ελληνική μπουρζουαζία και οι κατά καιρούς πολιτικοί εκφραστές του ελληνικού πλιατσικοκαπιταλισμού υπήρξαν, σύμφωνα με τις διδαχές της παγκόσμιας ιστορίας, οι πρυτάνεις της μιζοληψίας, της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής, της λεηλασίας του δημόσιου ταμείου και της δημόσιας περιουσίας.

Η ελληνική λούμπεν μπουρζουαζία ήταν και συνεχίζει να είναι η πιο δουλική στο κομπραδόρικο ‘ελληνικό’ κεφάλαιο απέναντι στην ορθολογική ανάπτυξη της χώρας, η πιο άγρια-εκμεταλλευτική απέναντι στον Ελληνικό Λαό, η πιο καταστροφική απέναντι στο ωραιότερο φυσικό τοπίο και στο ελληνικό κάλος, η πιο σκοταδιστική απέναντι στις επιστήμες, στα γράμματα και στις τέχνες, η πιο αυταρχικοφασιστική απέναντι στις δυνάμεις της πραγματικής δημοκρατίας, η πιο πατριδοκάπηλη απέναντι στις δυνάμεις της προόδου, η πιο πουλημένη στους ξένους μιζοδότες, προστάτες και κατακτητές, η πιο βάρβαρη απέναντι στον Ελληνικό Πολιτισμό, και στον Ελληνισμό και για όλους αυτούς και για χίλιους ακόμα λόγους η ελληνική λούμπεν μπουρζουαζία υπήρξε και παραμένει και η πιο ηλίθια ηγέτιδα πολιτική τάξη, μεταξύ όλων, στον πλανήτη Γη.

Ο Λιαπισμός, η πιο χαρακτηριστική έκφραση της ελληνικής λούμπεν μπουρζουαζίας, αποτελεί απόδειξη για όλα αυτά και επιπλέον αποτελεί την καλύτερη μαρτυρία πως ο χρεοκοπημένος, αστικός-λούμπεν κοινοβουλευτισμός έφτασε στο τέλος του και μαζί με αυτόν έφτασε και ο κρατικοδίαιτος, ‘ελληνικός’ πλιατσικοκαπιταλισμός στο τελευταίο στάδιο της εκφυλισμένης και παρακμιακής ανάπτυξής του.
Τώρα είναι η ώρα των δυνάμεων της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι στις γενιές των Ελλήνων που έχυσαν το αίμα τους για την αναγέννηση της Ελλάδας και του Ελληνισμού, απέναντι στις γενιές που έρχονται και απέναντι στην ανθρωπότητα που αγωνίζεται για κοινωνική ισότητα, για άμεση δημοκρατία, για αταξική κοινωνία και για ουμανιστικό πολιτισμό.
Τώρα είναι η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις ψευδαισθήσεις για κάποια σωτηρία μέσω της λούμπεν αστικής δημοκρατίας του λούμπεν κεφαλαίου, του λούμπεν πολιτικού-κομματικού συστήματος και των λούμπεν επαγγελματιών πολιτικών.
Τώρα είναι η ώρα από κομματικοί πελάτες και κλακαδόροι, ή από απολίτικοι ωχαδερφιστές idiots και από γυμνασμένοι αχόρταγοι καταναλωτές, να γίνουμε ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και να γυρίσουμε όλοι μαζί σελίδα, για να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική-κοινωνική ισότητα και για ένα καλύτερο αμεσοδημοκρατικό κόσμο χωρίς αφεντικά και δούλους.
Τώρα, που μια ατέλειωτη σειρά από λαϊκές πρωτοβουλίες σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πορεία προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ώρα να εγκαταλείψουμε τη μιζέρια και τους καναπέδες και να συναντηθούμε με τους γείτονες, με τους συναδέρφους, με τους συνανθρώπους και τους συμπάσχοντες, να συσκεφτούμε, να συναποφασίσουμε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να δράσουμε συλλογικά, δημιουργικά και απελευθερωτικά με αξιοπρέπεια και για την ατομική, τη συλλογική, την εθνική και την οικουμενική μας αξιοπρέπεια και λευτεριά.
Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια της κοινωνίας μας να βγει από την καπιταλιστική παρακμή που οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας, στην εξαθλίωση και στο φασισμό, να απαλλαχθούμε οριστικά από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει και θρέφει το σκοταδισμό, το λιαπισμό και τη βαρβαρότητα της εξουσίας των λίγων πάνω στους πολλούς.
Το Αύριο Μεθαύριο θα είναι Χθες και συνεπώς το Μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν Σήμερα και όχι σ’ εκείνους που το περιμένουν έτοιμο από τους άλλους, ή από κάποιους μεσσίες που υπόσχονται καλύτερο μέλλον με συνταγές εξουσιαστικού μεσαίωνα.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού