Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας» στα ...χέρια μικρών μαθητών
605 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014
01:15

niffΤο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας» (NIFF) που εδώ και 10 χρόνια δίνει σημαντικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Νάουσας αλλά και του Νομού ..

που προσφέρει ευκαιρίες σε νέους (και όχι μόνο) καλλιτέχνες να δείξουν τα έργα τους, ένα Φεστιβάλ με διεθνείς σχέσεις και ενεργητική συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, άνοιξε τις πόρτες του σε μια νέα συνεργασία εξίσου σημαντική.

Φέτος, για πρώτη φορά σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας του, θα συνεργαστεί με μαθητές σχολείου του Νομού, για τη δημιουργία μιας μαθητικής ταινίας παιδιών και μάλιστα δημοτικού σχολείου.

Η συνεργασία ξεκίνησε όταν η δασκάλα του 1ου Δ.Σ Αλεξάνδρειας κ.Μηρτσέκη Βασιλική, εξέφρασε την επιθυμία της στην κ. Έφη Αντωνιάδου (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων – Καινοτόμων Δράσεων στην Α/θμια Εκπαίδευση Ν.Ημαθίας) να δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές της μια ταινία υψηλών προδιαγραφών (όσο είναι εφικτό αυτό καθώς κανένα από αυτά δεν είναι ηθοποιός) με σκοπό τη συμμετοχή του έργου σε διάφορα Σχολικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ .

Η κ.Αντωνιάδου ήρθε σε επαφή με την κ.Γκαρνέτα (Υπεύθυνη του τμήματος «Κινηματογράφος και παιδί»του NIFF ) την ενημέρωσε για την πρόθεση της εκπαιδευτικού και η κ.Γκαρνέτα, μετά από συζήτηση που είχε με τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ, επικοινώνησε με την κ.Μηρτσέκη εκφράζοντάς της την αποδοχή της πρότασης εκ μέρους του Φεστιβάλ και την επικείμενη συνεργασία τους από εκεί και πέρα με τον κ.Λιόλιο (υπεύθυνο του τμήματος Παραγωγής και Εκδόσεων ) που ανέλαβε και τη δημιουργία της ταινίας τους.

Η Κ.Γκαρνέτα ανέφερε όπως μάθαμε ότι: «Είναι η πρώτη μας συνεργασία με παιδιά για την παραγωγή μιας ταινίας .Ελπίζουμε να βοηθήσουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Ενώ συμπλήρωσε πως: «Ίσως αυτό να κάνει και άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές να ασχοληθούν με την τέχνη του κινηματογράφου που τόσο αγαπάμε.»

Η δημιουργία της ταινίας εντάσσεται στο πρόγραμμα του «Εθνικού δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης» (στο οποίο συμμετέχουν) ενώ το σενάριο «πάτησε «σε μια ιδέα των μαθητών της(Ε τάξη) και γράφτηκε σε συνεργασία μαζί τους.

Η ταινία έχει τίτλο: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί» και έχει ήρωα ένα παιδί. Είναι ένα σενάριο που πατάει σε αληθινές ιστορίες συνανθρώπων μας.

Τα γυρίσματα με τη βοήθεια του κ.Λιόλιου και με τη συμμετοχή μαθητών που έχουν αναλάβει χρέη σκηνοθέτη,φροντιστών,σεναριογράφων, ξεκινούν την επόμενη βδομάδα και πιθανολογείται ότι θα ναι έτοιμη αρχές του Μαρτίου.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις