Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Παιδιά δημιουργούν οπωρώνα στο πλαίσιο της εκδήλωσης
725 αναγνώστες
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014
09:23

marathonios_megas_alexandros_ena_sta_pente_20130422_01.jpg

 

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του 9ου Διεθνή Μαραθωνίου μαθητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα θα φυτέψουν έναν οπωρώνα!

 

Τα παιδιά θα προμηθευτούν μπλουζάκια από τους οργανωτές και θα πάρουν μέρος στον αγώνα των 1.000 μέτρων, με το σύνθημα «Ο αγώνας για το Περιβάλλον είναι μαραθώνιος».

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και τα Φυτώρια Βασιλειάδη. Οι νεαροί αθλητές θα προβούν στη φύτευση οπωροφόρων δέντρων, δημιουργώντας αστικό οπωρώνα έξι στρεμμάτων, απέναντι από το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, ακριβώς δίπλα από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Απριλίου, ώρα 11:00. Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, το οποίο σχολεία και δημότες θα μπορούν να επισκέπτονται, προς εκπαίδευση και συντήρηση, γευόμενοι παράλληλα, τους καρπούς από το κτήμα της πόλης μας.

«Η Θεσσαλονίκη μετά τους δημοτικούς λαχανόκηπους και τον αστικό αμπελώνα, αποκτά και τον οπωρώνα της. Είναι μία συμβολική κίνηση που υλοποιείται από ομάδες μαθητών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία καινοτόμα δράση και ν’ αφήσουν ένα «πράσινο» αποτύπωμα στην πόλη τους βελτιώνοντας έναν ελεύθερο χώρο, στο πλαίσιο του φετινού 9 ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Ο οπωρώνας θα αποτελείται από όλα τα είδη της ελληνικής χλωρίδας και θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους: δημότες, επισκέπτες αλλά κυρίως μαθητές. Τα σχολεία θα επισκέπτονται και θα ενημερώνονται για την καλλιέργεια οπωροφόρων και αμπελιών στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επιπλέον, ο τομέας περιβάλλοντος της Ο.Ε., σε συνεργασία με τους έξι Δήμους της διαδρομής του Μαραθωνίου και θεσμικούς υποστηρικτές της, θα προβεί και σε καθαρισμό των δρόμων και των παρυφών των δρόμων (από όπου θα διέλθουν οι δρομείς του Μαραθώνιου, των 10.000μ. και των 5.000μ.). Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης (60.000 πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια και άλλα είδη), αυτά θα ανακυκλωθούν.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις