Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ…
898 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Μαΐου 2014
15:30

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΑ: 

 

 

"Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι 

το κύτταρο της δημοκρατίας..."

 

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για της δημοτικές εκλογές και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» σας παρουσιάζει σε αποκλειστική συνέντευξη μια νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλο την ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΑ  

Αλλά ας αφήσουμε τα λόγια και να δώσουμε το λόγο στην καλεσμένη μας…


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΓΟΥΣΣΗ

 

Ερ.: Κυρία Κουμαρά, πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας σε μια τόσο δύσκολη εποχή;

Απ.: Για μένα είναι πρόκληση η ενασχόλησή μου με τα κοινά και ιδιαίτερα σήμερα. Ασκώ μάχιμη δικηγορία,  ένα επάγγελμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και δεν το επέλεξα τυχαία. Ο σεβασμός και η βοήθεια των συνανθρώπων μας έγινε βίωμά μου από την παιδική μου ηλικία και από τους γονείς μου και σήμερα νιώθω ώριμη και ικανή για να προσφέρω στον τόπο μας.

Ερ.: Δώστε μας κάποιο δείγμα γραφής. Πώς φαντάζεσθε ότι θα πρέπει να λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση;

Απ.: Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της δημοκρατίας. Αν κατορθώσουμε, που το θέλουμε και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας, τότε σίγουρα θα δημιουργήσουμε μια διαφορετική τοπική αυτοδιοίκηση: ανθρώπινη, ειλικρινή και σύγχρονη.

Η σημερινή εποχή έχει ιδιαιτερότητες, που απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή και ενασχόληση από τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν εννοώ μόνο τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως τους ίδιους τους δημότες. Η εποχή του να περιμένουμε η κεντρική εξουσία να είναι ο «σωτήρας μας» έχει παρέλθει. Πρέπει οι ίδιοι να πάρουμε πρωτοβουλίες, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών της καθημερινής μας ζωής.

Ερ.: Ποιο νομίζετε ότι είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος;

Απ.: Για μένα τα σημαντικότερα προβλήματα σήμερα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, τα μικρά παιδιά, τους υπερήλικες, τους ανήμπορους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και φυσικά, τις γυναίκες στις οποίες έχουν και το μεγαλύτερο αντίκτυπο όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα. Γι’ αυτό και συμμετέχω στηνκίνηση του Φώτη Κυριακίδη, η οποία δίνει βασική προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων αυτών.  

Το θέμα της παροχής υγείας προς όλους τους δημότες, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να το αναβαθμίσουμε, διότι όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών μας. Ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια παροχή υγείας, που σημαίνει την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, αλλά και των Αγροτικών Ιατρείων, με παράλληλη παρουσία νοσηλευτών και ιατρών στα ΚΑΠΗ, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και ουσιαστική βοήθεια στο σπίτι για τους ηλικιωμένους και για τους έχοντες προβλήματα κινητικότητας.

            Φυσικά, ένας από τους βασικότερους στόχους είναι η άμεση περίθαλψη των δημοτών και συνανθρώπων μας, που είναι ανασφάλιστοι ή οικονομικά αδύναμοι, με την άμεση λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου. Παράλληλα, η ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας, με τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και ιματισμού είναι οι βασικές μας προτεραιότητες.

Ερ.: Ποια άλλα θέματα θεωρείτε πρωτεύοντα για την περιοχή;

Απ.: Σημαντικός τομέας παρέμβασης πρέπει να είναι το φυσικό μας περιβάλλον και η προστασία αυτού μέσα από την ορθότερη διαχείριση των φυσικών μας πόρων. Η καθαριότητα είναι στους στόχους μας με την ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Ερ.: Εκτός από τα θέματα που μας αναφέρατε και αφορούν τον άνθρωπο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τι άλλο πιστεύετε ότι πρέπει να ενισχυθεί στον δήμο μας;

Απ.: Θέματα με τα οποία οφείλουμε να ασχοληθούμε είναι:  Οι σχέσεις δημοτών και δήμου, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα της αγροτικής, η δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τουριστική ανάπτυξη, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικά, όλοι οι τομείς που μπορούν να μετατρέψουν τον δήμο μας σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία.

Ερ.: Θα τα κάνετε όλα αυτά μαζί;

Απ.: Αυτό είναι το όραμά μας και έχουμε διάθεση και όρεξη να δουλέψουμε, ώστε να επιτύχουμε. Το πρόγραμμά μας έχει θέσει στόχους σε όλους τους τομείς. Δεν είμαστε υπεράνθρωποι, αλλά άνθρωποι που έχουν ικανότητες και διάθεση για δουλειά. Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τα άτομα που συμμετέχουν στον συνδυασμό μας και φυσικά, τον άνθρωπο που ηγείται της κίνησης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ τον ΦΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις