Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αστέριος Γαβότσης: «Στόχος μας να καταστήσουμε το δήμο Ωραιοκάστρου πυλώνα ανάπτυξης»
599 αναγνώστες
Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
00:51


 

 

 

 

 

 

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο δημοτικό κτίριο «Παύλος Μελάς» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31/8, η ορκωμοσία τουδημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ωραιοκάστρου, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα.

Στον χαιρετισμό του ο κ.κ. Βαρνάβας παρακάλεσε δημόσια τις παριστάμενες αρχές να δώσουν τέλος στην εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Από εδώ την Ακρόπολη της δυτικής Θεσσαλονίκης πρέπει να κατανοήσουμε όλοι την ανάγκη ανάδειξης του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.  

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου διαβεβαίωσε τους δημότες του δήμου ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα υπηρετήσουν το δήμο με σύνεση, εντιμότητα, αξιοκρατία, εργατικότητα και διαφάνεια. «Έτσι θα πορευτούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους συμβούλους όλων των παρατάξεων να εργασθούν με την ίδια διάθεση, ώστε, όπως υποστήριξε «να προσφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό στους δημότες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου».

Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο, στόχος της νέας διοίκησης που αναλαμβάνει σήμερα τα ηνία του δήμου είναι «να καταστήσουμε το δήμο Ωραιοκάστρου πυλώνα ανάπτυξης». «Από σήμερα βάζουμε μπρος τις μηχανές για ένα δήμο άξιο του ονόματός του», τόνισε και συμπλήρωσε:«Αναλαμβάνουμε την τύχη του νέου δήμου σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η συγκυρία, λοιπόν, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή και ίσως για αυτό ο στόχος, που προανέφερα, αποτελεί τελικά μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική. Για να το καταφέρουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά  απ’ όλους, συνεργασία και διάθεση προσφοράς».

Ο κ. Γαβότσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχουςτου προγράμματος της νέας διοίκησης που προβλέπουν τα εξής:

Ωραιόκαστρο- Κορυφαίος αστικός προορισμός όλης της Θεσσαλονίκης

Μυγδονία- Επίκεντρο αθλητισμού και πολιτισμού

Καλλιθέα- Πυλώνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση στο δήμο μας.

Ο κ. Γαβότσης επεσήμανε επίσης ότι επιδίωξη της νέας δημοτικής αρχής είναι ο δήμος να έχει ουσιαστικό ρόλο και να εμπνέει τους δημότες. «Ο δήμος Ωραιοκάστρου πρέπει και μπορεί να είναι σύγχρονος, ανταγωνιστικός αλλά ταυτόχρονα φιλικός για τους κατοίκους του, ελκυστικός για τους επισκέπτες του, υποστηρικτικός για τους νέους του και στοργικός για τους ηλικιωμένους του», είπε.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή τόνισε ότι «πρέπει άμεσα, και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, να οργανώσουμε υπηρεσίες αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πολίτη. Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους του δήμου, τους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες, θα τους εμπιστευτούμε, θα τους παράσχουμε την στήριξη που απαιτείται, αλλά ταυτόχρονα θα θέσουμε χρονοδιαγράμματα και δείκτες αποτελεσματικότητας γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ολιγωρίας». 

 

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες, ως τους ψηφοφόρους μας της επόμενης θητείας, γιατί αυτό θα αλλοιώσει την κρίση μας και θα μας καταστήσει επικίνδυνα ανεπαρκείς. Θα αντιμετωπιστούν όλοι ως ισότιμοι πολίτες των οποίων τα δικαιώματα πρώτοι εμείς θα υπερασπιστούμε, απαιτώντας ταυτόχρονα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους», συμπλήρωσε.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γαβότσης τόνισε ότι προσωπικά θα είναι ευτυχής αν στο τέλος της δύσκολης, όπως χαρακτήρισε, 5ετίας που του εμπιστεύτηκαν οι δημότες, θα μπορέσει να σταθεί απέναντί τους και να τους πει: «Έκανα για τον τόπο μας λιγότερα απ’ όσα ήθελα, περισσότερα όμως απ’ όσα μπορούσα».

 

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες συμβούλους, οι οποίοι θα βρεθούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη τους συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής.

 

Παρόντες στην ορκωμοσία, μεταξύ άλλων, ήταν οι βουλευτές Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Κ. Μάρκου και Σ. Ξουλίδου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Μπάτος, Γ. Καγιάς, Αλ. Διαμαντόπουλος και Γ. Μπισμπίνα, ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ν. Μπάτος, πλήθος στελεχών της Αυτοδιοίκησης κ.ά.

 

Να σημειωθεί ότι μετά τη θρησκευτική ορκωμοσία ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία για τον δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, Άγγελο Θεμελή ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης τους παρευρισκομένους περίμενε μια ευχάριστη μουσική έκπληξη, που πρόσφερε το ωδείο «Ορφέας».

 

Αυτοτελές γραφείο τύπου

και δημοσίων σχέσεων

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Θωμάς Γκαντζόπουλος 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις