Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΤΟΥ "ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟ ΓΑΜΟ" Σοκ… και Δεος !
616 αναγνώστες
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014
01:44

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

***«ΤΗ Δευτέρα 10 Νοεμβρίου κατά 90% ή την Τρίτη 11 Νοεμβρίου κατά 10%».

Τις πιθανότητες αυτές δίνει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πότε θα καταβληθεί στους αγρότες η πρώτη δόση των αγροτικών επιδοτήσεων.

ΧΘΕΣ επρόκειτο να υπογραφεί και η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ ουσιαστικά υπάρχει μόνο μία αλλά σημαντική εκκρεμότητα: αν θα αφαιρεθούν από τις επιδοτήσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών προς τον ΟΓΑ.

Οι καταστάσεις με τα ονόματα των οφειλετών έχουν σταλεί εδώ και ημέρες από την ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονικό κέντρο των ασφαλιστικών ταμείων) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι υπηρεσίες του οποίου αναμένουν την τελική εντολή για το αν θα γίνει ή όχι ο συμψηφισμός επιδοτήσεων – οφειλών στον ΟΓΑ.

***ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ως φαίνεται το κλίμα αβρότητας μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην συνέχεια του γεύματος που είχαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως κυκλοφόρησε, πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα οριστεί ο βουλευτής και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είναι βεβαίως συνταγματολόγος, οπότε έχει τύποις και τα σχετικά προσόντα για να προΐσταται μίας τέτοιας επιτροπής αλλά έχει και λοιπά πολιτικά προσόντα κεντροδεξιάς η έστω εσωκομματικής συναίνεσης. Είναι γνωστόν ότι υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και «κραταιός» υπουργός Εσωτερικών.

***ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ τύπος... «παρκουρίστα», είναι ας πούμε ο Δένδιας. Πηδάει από Υπουργείο σε Υπουργείο κάνοντας άλματα στο κενό για να σώσει καταστάσεις.

Το Υπ. Εθνικής Άμυνας, που αναλαμβάνει από σήμερα, του πάει και ως... φάτσα. Όχι, πες, σου έκανε η φάτσα του Δένδια για υπουργός... Ανάπτυξης; Θα τον έβλεπε η... ανάπτυξη και θα έκοβε πέρα. Φάτσα στρατοκρατική ο Κερκυραίος σού κάνει περισσότερο για διοικητής της ΕΣΑ, παρά για οικονομικό υπουργό.

 

***ΑΠΟ τα σημαντικά... οφέλη της χώρας είναι ότι ένας άλλος οπαδός του... παρκούρ, ο Αβραμόπουλος... μεταναστεύει επιτέλους στην Ευρώπη. Αϊ στην ευχή... Ένα πολιτικό κεφάλαιο είχε αυτή η χώρα, μας το πήραν κι αυτό οι ξένοι!.

Κύριο μέλημα του Αβραμό, είναι η απόκρουση των μεταναστών. Προβλέπω να ζήσουμε μια περίοδο που η Ιστορία θα καταγράψει κάποτε ως «η μεγάλη ευκαιρία του Ισλάμ» (για την κατάκτηση της Ευρώπης).

 

***ΚΑΤΙ με τις πλημμύρες στην Αθήνα, κάτι με το ένα – κάτι με το άλλο, η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση περί επιστροφής των τροϊκανών στην Αθήνα, παρά μόνο καλλιεργεί συστηματικά τη συζήτηση περί «μόνιμης εξόδου από τα μνημόνια».

 

Συζήτηση που αποκρύπτει την αλήθεια πως ακόμη και αν πιάσει το «βγαίνουμε από τα μνημόνια», ένα πραγματικά επικοινωνιακό τρικ, «δεν θα ξεφύγουμε» από τις μνημονιακές πολιτικές.

Κάτι σαν το παράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού ότι, η συνάντηση θα γινόταν στο Παρίσι ως επιτυχία της... αποτελεσματικής πολιτικής της κυβέρνησης εννοείται.

Επειδή λοιπόν ο καιρός της έλευσης του κλιμακίου των δανειστών πλησιάζει και επειδή κάηκε το «χαρτί» της εξόδου στην αγορά, αποφεύγουν τη συζήτηση για τις αποφάσεις που αφορούν στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό και στο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Όπου για το τελευταίο, οι δανειστές απαιτούν άμεση εφαρμογή και οι κυβερνώντες παζαρεύουν την ημερομηνία. Θα το καταλάβετε από την ένταση των δημοσιευμάτων για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, για παράδειγμα. Κοντός ψαλμός.

***ΜΕ ποικίλες αντιδράσεις ξεκινά  το δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων. Οι αντιπαραθέσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζονται αμείωτες, η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προκήρυξε για αύριο Κυριακή απεργία, μιας και θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, ενώ τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

 

Πάντως όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ για τα «λουκέτα» και τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, η κατάσταση στην αγορά χαρακτηρίζεται στάσιμη...

***ΤΕΛΙΚΑ υπάρχει κανείς που να ελέγχει τις τηλεπωλήσεις στα κανάλια; Διότι, καλά να πωλούν κατσαρολικά, σεντόνια, εικόνες αγίων ή μαγικά «βότανα» που σε κάνουν «ταύρο» στο κρεβάτι. 

Αλλά να σου πωλούν «φάρμακο» που το παίρνουν οι γυναίκες και... αυξάνει το... στήθος τους, είναι κάτι που δεν καταπίνεται. Ποιος θα νοιαστεί για τους αφελείς;

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού