Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επεκτείνεται στο δήμο Δέλτα
737 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014
13:29

Προχωρά η επέκταση δικτύου φυσικού αερίου, μήκους 2,5 χλμ., η οποία θα συνδέσει την περιοχή της Νέας Μαγνησίας με το υφιστάμενο δίκτυο. Οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου υποδομής έχουν ξεκινήσει και ήδη έχουν κατασκευαστεί 800 μέτρα στην περιοχή των Διαβατών, ενώ υπολείπονται 1.700 μέτρα στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.


 

Για τους σχεδιασμούς της εταιρείας παροχής αερίου ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο ο διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2001 στην περιοχή της ΒΙΠΕΘ, από το 2009 στο Καλοχώρι και τη Σίνδο και από το 2011 στην περιοχή των Διαβατών. Έως και το πρώτο εννεάμηνο 2014 έχουν κατασκευαστεί πάνω από 47 χιλιόμετρα χαμηλής πίεσης (4 bar) ενώ, έως και τον Οκτώβριο 2014, οι υπογεγραμμένες συμβάσεις παροχής φυσικού αερίου ξεπερνούν τις 950.

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε τον δήμαρχο Δέλτα ότι εκτός από τα σχολεία της περιοχής, που είναι ήδη καταναλωτές φυσικού αερίου, υπάρχουν δημοτικά κτίρια στα οποία η εταιρεία ολοκλήρωσε τις εργασίες αρμοδιότητάς της και αναμένει από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση των παροχών. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η σύνδεση δημοτικών κτιρίων με σκοπό να ωφεληθεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από την οικονομία, την ευκολία, την ασφάλεια και ειδικά από το περιβαλλοντικό όφελος, που προκύπτει από τη χρήση του φυσικού αερίου. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου και ζήτησε η αποκατάσταση να πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Παράλληλα, τέθηκε από πλευράς δήμου το ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων, ζητώντας την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών από πλευράς ΕΠΑ, ώστε να μην υπάρχουν παρεμβάσεις σε εργασίες ασφαλτόστρωσης που έχουν ολοκληρωθεί. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε από κοινού ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με την αντίστοιχη υπηρεσία της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων. Έπειτα από αίτημα του δημάρχου, ο κ. Μπακούρας δεσμεύτηκε να εξετάσει την υλοποίηση ενός φάσματος ενεργειών στο πλαίσιο του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού