Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...
630 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014
15:08

Σημείωμα Σύνταξης - Αύριο… κληρώνει;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 

Ξεκινά αύριο η προβλεπόμενη από το σύνταγμα διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια διαδικασία φορτισμένη από πρωτοφανή ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, της μεν πρώτης να επιζητεί πάση θυσία την ανάδειξη νέου προέδρου, της δε δεύτερης να την απορρίπτει κατηγορηματικά δηλώνοντας ότι η εκλογή αυτή είναι υπόθεση της νέας Βουλής που θα συγκροτηθεί μετά από πρόωρες εκλογές.


Και είναι αλήθεια ότι η συγκυβέρνηση δείχνει να φοβάται τις εκλογές αυτή την εποχή όπως ο… διάβολος το λιβάνι. Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθαρό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που  σημαίνει ότι σε γενόμενες εκλογές το πιθανότερο είναι το κόμμα αυτό να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και ενδεχόμενα να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η συγκυβέρνηση προσπαθεί επιστρατεύοντας… θεούς και δαίμονες, να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση, επιζητώντας τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που θα της εξασφαλίσει την προεδρική εκλογή και θα την διατηρήσει στην εξουσία για 1,5 χρόνο ακόμη, εκτός φυσικά απροόπτου.

Αύριο πρώτη ημέρα της κρίσιμης προεδρικής εκλογής θα καταφανεί αν η χώρα οδηγηθεί καταμεσής του χειμώνα σε πρόωρες εκλογές. Πολλοί κάνουν λόγο για βιασύνη της συγκυβέρνησης να πετάξει από τα χέρια της την καυτή πατάτα των νέων εξοντωτικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί. Κάποιοι άλλοι μιλούν για έντονο προβληματισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την σηκώσει και να την πάρει στα χέρια της. Ίσως γιατί ξέρει τι την περιμένει. Εκείνος όμως που δεν ξέρει τι θα τον περιμένει στην περίπτωση αυτή είναι ο λαός, που αγανακτισμένος και παραζαλισμένος από την οικονομική του κατάντια, δείχνει αποφασισμένος να πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις