Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - Αποκαθίστανται οι ζημιές από την υπερχείλιση του Γαλλικού στη γέφυρα Ν. Φιλαδέλφειας (ΦΩΤΟ)
636 αναγνώστες
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014
09:42

 

Αποκαθίστανται οι ζημιές από την υπερχείλιση του Γαλλικού στη γέφυρα Ν. Φιλαδέλφειας (ΦΩΤΟ)

 

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας του δήμου Ωραιοκάστρου σχεδόν ολοκληρώθηκε με το στρώσιμο της ασφάλτου στα σημεία που είχε ξηλωθεί από τον ορμητικό χείμαρο του Γαλλικού ποταμού.

Το νερό από την περιοχή «Βάλτα» της Φιλαδέλφειας έχει αντληθεί σχεδόν όλο, αποκαλύπτοντας τις ζημιές στα πλημμυρισμένα σπίτια της περιοχής. Υπάρχουν ακόμα βέβαια αρκετά υπόγεια στα σπίτια του χωριού γέματα λασπόνερα.

 

 

Στον Πεντάλοφο προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ενός από τα δύο περάσματα προς τις κτηνοτροφικές μονάδες το οποίο και αναμένεται να είναι έτοιμο το πολύ σε δύο 24ωρα. Σύντομα -σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου- θα ξεκινήσουν και τα έργα στην γέφυρα του Μονολόφου που παραμένει κλειστή από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου...

 

(Από το δελτίο τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου)

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και δημοτικής ενότητας Μυγδονίας, Ευάγγελο Καραστερίου, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και δημοτικής ενότητας Καλλιθέας, Θωμά Δίγκαλη και τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, Έλενα Τόλια επισκέφθηκαν την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και διερεύνησαν τη στατικότητα της γέφυρας. Μάλιστα με τον ταξίαρχο της 34ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, συζητήθηκε η λύση της πτυσσόμενης στρατιωτικής γέφυρας, που προτάθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε η λύση αυτή δεν είναι εφικτή.

 

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής της γέφυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι ενώ θα γίνει πρόσθετη μελέτη βελτίωσης και η παλιά γέφυρα μαζί με την καινούρια με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν ως ιρλανδικές διαβάσεις. Οι δύο γέφυρες θα ενισχυθούν καταλλήλως ώστε σε πλημμυρικά φαινόμενα να μην καταστρέφεται η υποδομή τους και εκ παραλλήλου θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης νέας γέφυρας με τα αντίστοιχα τμήματα της οδοποιίας, η οποία θα ενταχθεί σε έναν από τους άξονες δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

 

politesoraiokastrou.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού