Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ"
616 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015
10:12

 

 

1500 καρναβαλιστές29 θεματικές ομάδες και 10 άρματα θα παρελάσουν την ερχόμενη Κυριακή στη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου αλλά και τη συμμετοχή του δήμου Ξάνθης. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης πρόκειται για μια φαντασμαγορική γιορτή για το δήμο μας που θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον δήμο Ξάνθης, τονίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και των συνεργατών του. «Απευθυνθήκαμε στο δήμο Ξάνθης, και ζητήσαμε την εμπειρία τους προκειμένου να καταφέρει ο δήμος μας να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον καρναβαλικό προορισμό για τον νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος στερείται ενός τέτοιου θεσμού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης συμπληρώνοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και αδελφοποίηση με τον δήμο Ξάνθης.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τοπικό πολιτισμό και η Καρναβαλική Παρέλαση είναι μόνο η αρχή», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ανήγγειλε τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ στο τέλος του καλοκαιριού, το οποίο θα διεξαχθεί και στις τρεις δημοτικές ενότητες, και συγκεκριμένα στο θέατρο Τσούκες, στο θέατρο Γένεσις και στο πάρκο του «Καλόγερου». Μάλιστα, ο κ. Γαβότσης πρότεινε τη μετονομασία του πάρκου του «Καλόγερου» σε πάρκο «Π. Ισχνόπουλου», πρώην αντιδημάρχου Πρασίνου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν τόνισε ότι πρόκειται για μια γιορτή με τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών, γονέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και  αντιπροσωπείας καρναβαλιστών από το δήμο Ξάνθης και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση το καρναβάλι δεν θα είναι σκωπτικό και δεν θα έχει καμία υπερβολή. «Οι στόχοι μας για αυτή τη διοργάνωση είναι δύο. Πρώτον να δώσουμε χαρά κυρίως στα μικρά παιδιά αλλά και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα  συμμετέχουν στην Καρναβαλική Παρέλαση δωρεάν και δεύτερον να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς», είπε ο κ. Αταμιάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του σε όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι ψήφισαν ομόφωνα για να γίνει αυτή η γιορτή. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν αυτόν τον καιρό μέρα νύχτα προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η ιδέα αυτή, καθώς επίσης τους χορηγούς και τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου γιατί χωρίς αυτούς το εγχείρημά μας δεν θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά», σημείωσε.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ηρακλής Τσακαλίδης έκανε λόγο για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο τονίζοντας ότι στόχος της σημερινής διοίκησης είναι να δώσει μια νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου. Αναφερόμενος στο κόστος της Καρναβαλικής Παρέλασης τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε από χορηγίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης τόνισε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας διοργάνωσης για τον δήμο μας καθώς, όπως είπε, θα βοηθήσει την τοπική αγορά όχι μόνο την ημέρα της εκδήλωσης αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο.

Να σημειωθεί ότι η Καρναβαλική Παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι από την είσοδο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου με τελικό προορισμό το Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο, όπου θα στηθεί ένα τρικούβερτο γλέντι με τονguest star, Θέμη Γεωργαντά. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο δήμος θα κερνά γλυκά, κρασί, χυμούς και αναψυκτικά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις