Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Απο σήμερα Τρίτη οι πληρωμές των ενισχύσεων στους βαμβακοπαραγωγούς
862 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
09:59

 

Από την Τρίτη οι πληρωμές των ενισχύσεων στους βαμβακοπαραγωγούς

Ξεκινά από σήμερα  Τρίτη η εκταμίευση των κοινοτικών ενισχύσεων για περίπου 50.000 βαμβακοπαραγωγούς, που επρόκειτο να καταβληθούν κανονικά στις 13 Μαρτίου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό λύθηκε το πρόβλημα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, ενώ σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε:

"Η στρεμματική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2014 θα είναι διαθέσιμη από αύριο Τρίτη 17 Μάρτη, αφού ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαδικασίες. Γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μίας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση".

Η καθυστέρηση της καταβολής των ενισχύσεων οφείλεται στη μεταφορά ποσού 235 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ.Σακελλαρίδης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για μικροκομματική εκμετάλλευση και για εμπαιγμό των βαμβακοπαραγωγών χωρίς όρια. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μιας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδας, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν θα ακολουθήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ότι «προτιμά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που τόσο δεινοπάθησε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Για το ίδιο θέμα το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα εξής:

«Χαιρόμαστε καταρχάς γιατί η παρέμβαση και η πίεση μας οδηγεί στην έστω καθυστερημένη καταβολή των στρεμματικών ενισχύσεων σε 50.000 βαμβακοπαραγωγούς.

Η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της συνήθεια προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη σε όργανα και υπηρεσίες ελληνικές ή ευρωπαϊκές.

Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την συνολική ευθύνη της κυβέρνησης για ότι συμβαίνει στη χώρα.

Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν οι κοινοτικοί κανόνες και οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.»

 

www.ethnos.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις