Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Μπράβο στη Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ !
1245 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015
01:14

Ραγδαία ανάπτυξη γνωρίζουν οι εξαγωγές της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ που έφτασαν πέρσι σε αξία τα 38 εκατ. Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση, σε σχέση με το 2013, ενώ...πλέον αποτελούν σχεδόν το 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

 

 

Έπειτα από επεξεργασία αναλύσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών προκύπτει ότι ένα στα πέντε ελληνικά γιαούρτια που εξήχθησαν παγκοσμίως το 2014 αποτελεί παραγωγή της ΜΕΒΓΑΛ. Μάλιστα στη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, τη Γερμανική, η εταιρεία είναι market leader στην κατηγορία authentic greek yogurt με μερίδιο αγοράς 41,8% σε όγκο (με βάση τα πιο πρόσφατα σχετικά στοιχεία της εταιρείας Nielsen).

 

Για τις εξαγωγικές επιδόσεις της η ΜΕΒΓΑΛ βραβεύτηκε, στο πλαίσιο των διακρίσεων ACTIVE GREECE AWARDS 2015, σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Πέτρος Παπαδάκης.

 

Τα ACTIVE GREECE AWARDS 2015 απονέμονται κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της εξωστρέφειας, που διοργανώνεται από τον εκδοτικό οργανισμό ACTIVE BUSINESS PUBLISHING με την τεχνική υποστήριξη της STAT BANK.

 

Ο εξαγωγικός απολογισμός της ΜΕΒΓΑΛ το 2014 αλλά και η μέχρι στιγμής σχετική πορεία της το 2015 περιλαμβάνουν είσοδο σε νέες αγορές, όπως η Ολλανδία, Ουγγαρία και Σλοβενία, με την τοποθέτηση προϊόντων της σε αλυσίδες λιανικής. Ακόμη, ενισχύονται τα μερίδια της εταιρείας, ιδιαίτερα στα προϊόντα γιαούρτης, σε Νορβηγία (leader στην τοπική αγορά στο authentic greek yogurt), Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Ουκρανία. Στις χώρες αυτές η ΜΕΒΓΑΛ κατέχει πολύ σημαντική παρουσία, είτε με επώνυμα είτε με private-label προϊόντα γιαούρτης.

 

Παράλληλα, και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η ΜΕΒΓΑΛ είναι παρούσα με το γιαούρτι της σε yogurt bars, ενώ στις ΗΠΑ αυξάνεται και η διείσδυση της φέτας που παράγει η εταιρεία. Μάλιστα η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως συσκευαστήριο βιολογικής φέτας από τον οργανισμό A Cert για λογαριασμό του United States Dept. of Agriculture και θα υπάρξει πολύ σύντομα σχετική τοποθέτηση προϊόντος στην αλυσίδα Costco. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ένα στα είκοσι ελληνικά τυριά που εξήχθησαν διεθνώς ήταν παραγωγής της ΜΕΒΓΑΛ.

 

Εντός του τρέχοντος έτους, η ΜΕΒΓΑΛ έχει ήδη λανσάρει στην αγορά της Ιταλίας το κατσικίσιο γιαούρτι της (σε συσκευασία 150 γραμμαρίων και από 100% κατσικίσιο γάλα Μακεδονίας), το οποίο σύντομα θα εμπλουτιστεί και με φρούτα (φράουλα και φρούτα του δάσους). Το κατσικίσιο γιαούρτι θα εξαχθεί σταδιακά και στις αγορές της Γερμανίας, Αυστρίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

 

Ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες και βαθμιαία και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, η εταιρεία παρουσιάζει διαρκώς νέα καινοτόμα προϊόντα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Greek Yogurt POWER (σε φυσική γεύση και γεύση βανίλια), με καπάκι τραγανών δημητριακών. Το προϊόν αυτό διαθέτει χαμηλά λιπαρά και extra πρωτεΐνη (ένα κύπελο 195 g περιέχει 20 g πρωτεΐνης), παρέχοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για δύναμη και ενέργεια. Ακόμη, η εταιρεία έχει λανσάρει και το Greek Yogurt-φρούτα (σε γεύσεις φράουλα και ροδάκινο/passion fruit) με μόνο 89 Kcal ανά κύπελλο 150g, με τη γλυκαντική δύναμη της φυσικής στέβια σε συνδυασμό με φρουκτόζη και 0% λιπαρά.

 

Συνολικά, η εταιρεία είναι παρούσα εξαγωγικά σε 31 χώρες δίνοντας μεταξύ άλλων μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της κατηγορίας γιαούρτης και διαφοροποιώντας τα τελικά προϊόντα της, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποκόμιση υψηλής προστιθέμενης αξίας από το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι. Με άξονα αυτή τη στρατηγική αναμένονται από τη ΜΕΒΓΑΛ νέες καινοτομίες με προϊόντα προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της υγιεινής διατροφής, τα οποία θα κυκλοφορήσουν, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην ελληνική αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

 

________________________________________

Σχετικά με τη ΜΕΒΓΑΛ

Η ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει σταθερά πρώτη ύλη από περισσότερες από 1.000 φάρμες της ευρύτερης περιοχής. Απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 26.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη γνησιότητα των προϊόντων της και την υγιεινή των παραγωγικών της διαδικασιών Με σεβασμό στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα, υπογράφει από το 1950 περισσότερα από 170 προϊόντα.

ΜΕΒΓΑΛ. Το Γάλα είναι η Ζωή μας.

makpress.blogspot.com

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις