Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γ. Τσιρώνης: Να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης όπως πρέπει
671 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
18:17

 

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη επισκέφτηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στον ΧΥΤΑ και ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του.

 

H δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για "περιβαλλοντικό έγκλημα" που συντελείται στον τόπο τους. Όπως είπαν στον Υπουργό, η κυψέλη 3 του ΧΥΤΑ, στον πυθμένα της οποίας εναποτίθενται ήδη απορρίμματα, παρουσιάζει κακοτεχνίες, ενώ ακατάλληλη έχει κριθεί και η κυψέλη 4. Την ιδία στιγμή, οι κυψέλες 1 και 2, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πια, έχουν υπερφορτωθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει με τον σωστό τρόπο η παραγωγή βιοαερίου.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί από την περιφέρεια τρίμηνη άδεια λειτουργίας του πυθμένα της 3ης Κυψέλης του ΧΥΤΑ, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, επέβαλλε στις 2 Μαρτίου πρόστιμα συνολικού ύψους 192.583 ευρώ στον ΦοΔΣΑ, για συνολικά εννέα παραβάσεις.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης στις δύο κυψέλες, ώστε να διορθωθούν οι κακοτεχνίες.

Τις εργασίες στις δύο νέες κυψέλες επιβλέπουν επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να αποφανθούν εάν οι Κυψέλες θα είναι κατάλληλες να λειτουργήσουν και μετά την τρίμηνη άδεια λειτουργίας, η οποία λήγει στις 8 Απριλίου.

Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να συνεχίσει η εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο, εάν δεν διασφαλιστεί ότι οι Κυψέλες λειτουργούν με ασφάλεια. Ζητά δε την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
22/8ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Δήμος Χαλκηδόνος : «Πέθανε το παλιό … Έρχεται το καινούργιο στο δήμο… !»
21/8Παρά...Πολιτικά - Δήμος Χαλκηδόνος : Εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!