Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γ. Τσιρώνης: Να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης όπως πρέπει
686 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
18:17

 

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη επισκέφτηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στον ΧΥΤΑ και ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του.

 

H δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για "περιβαλλοντικό έγκλημα" που συντελείται στον τόπο τους. Όπως είπαν στον Υπουργό, η κυψέλη 3 του ΧΥΤΑ, στον πυθμένα της οποίας εναποτίθενται ήδη απορρίμματα, παρουσιάζει κακοτεχνίες, ενώ ακατάλληλη έχει κριθεί και η κυψέλη 4. Την ιδία στιγμή, οι κυψέλες 1 και 2, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πια, έχουν υπερφορτωθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει με τον σωστό τρόπο η παραγωγή βιοαερίου.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί από την περιφέρεια τρίμηνη άδεια λειτουργίας του πυθμένα της 3ης Κυψέλης του ΧΥΤΑ, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, επέβαλλε στις 2 Μαρτίου πρόστιμα συνολικού ύψους 192.583 ευρώ στον ΦοΔΣΑ, για συνολικά εννέα παραβάσεις.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης στις δύο κυψέλες, ώστε να διορθωθούν οι κακοτεχνίες.

Τις εργασίες στις δύο νέες κυψέλες επιβλέπουν επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να αποφανθούν εάν οι Κυψέλες θα είναι κατάλληλες να λειτουργήσουν και μετά την τρίμηνη άδεια λειτουργίας, η οποία λήγει στις 8 Απριλίου.

Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να συνεχίσει η εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο, εάν δεν διασφαλιστεί ότι οι Κυψέλες λειτουργούν με ασφάλεια. Ζητά δε την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού