Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ "KALANTA PRESS" ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...
602 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015
02:18

Οι τεθνεώτες κάτοικοι του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου, στη συντριπτική πλειονότητα τους, πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη,  θα ξεριζωθούν ακόμη μια φορά, αφού το ΔΚ Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος, με ωμό διοικητικό έγγραφο, αναγκάζει τους απογόνους τους να τους ξεθάψουν.

Συγκεκριμένα με ειδοποίηση (Αρ. Πρ. 20950)  επιβάλλεται  από τον Κανονισμό Κοιμητηρίων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Χαλκηδόνος η ΑΜΕΣΗ εκταφή των ενταφιασμένων, επειδή το κοιμητήριο έχει πλέον κορεσθεί. Είναι δε δυνατή η παράταση της ταφής για κάθε έτος με την καταβολή ποσού ύψους 500 ευρώ.

Σε περίοδο κρίσης, δηλαδή, με τόσο φορτίο στις ψυχές των ανθρώπων προστίθεται ένας επιπλέον ψυχικός εκβιασμός!

Οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου είναι συντετριμμένοι από τη βέβηλη αυτή απόφαση, που καλούνται να εφαρμόσουν στα προσφιλή κεκοιμημένα τους πρόσωπα, αφού  η τιμή των νεκρών είναι στην παράδοσή μας από την Αρχαιότητα. Βλέπε, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Είναι διάχυτο ένα συναίσθημα θυμού: «Πώς οι «άλλοι» από το Δήμο Χαλκηδόνος, αποφασίζουν  για τους οικείους μας; Πώς ακυρώνουν το συναίσθημά μας και μας ζητούν να κάνουμε μία  πράξη-οδύνη;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους θανόντες ήταν μεγάλοι δωρητές της μικρής κοινωνίας και αρωγοί του κοινού καλού. Εγείρονται, λοιπόν, και θέματα αχαριστίας: έτσι ξεπληρώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανθρώπους, που σε παλιότερες εποχές διακόνησαν το κοινό σύνολο με τρόπο που υπερέβαινε το καθήκον τους;;; Με τη Λήθη;;; Το πέταμα των οστών τους σε ένα κουτί;;; Τα έργα όμως αυτών των ανθρώπων δεσπόζουν ακόμα και σήμερα (ενδεικτικά αναφέρω το Σχολείο, το Πνευματικό κέντρο, κ.α.). Τα Δημιουργήματά τους, λοιπόν, δεν είναι στα Αζήτητα. Οι Άνθρωποι όμως που τα δημιούργησαν, δε μας είναι πια χρήσιμοι!! Επομένως, μπορούμε να τους «πετάξουμε» ξεπληρώνοντας τους έτσι το καλό που μας κάνανε! Ωραίο μάθημα αγνωμοσύνης δίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Η γράφουσα εκφράζοντας την κοινή αντίδραση 

καλεί το ΔΚ Αγίου Αθανασίου να βρει άλλο τρόπο, για να λύσει το προκείμενο πρόβλημα και να μη δείξει άλλη ολιγωρία:

-Είτε να αγοράσει, και σε περίπτωση που το τίμημα είναι απαγορευτικό, να απαλλοτριώσει τα διπλανά χωράφια, για επέκταση του νυν νεκροταφείου.

-Είτε να προκηρύξει την αγορά άλλης, μη όμορης γης, που θα χρησιμεύσει ως δεύτερο νεκροταφείο, όπως γίνεται σε πολλούς άλλους Δήμους. Με δεδομένη την οικονομική κρίση, πολλοί θα θέλανε να πουλήσουνε το χωράφι τους. Θα μπορούσε να ζητηθεί και η χρηματική συνδρομή των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου, ακόμη και της Εκκλησίας.

Η Γη είναι  μια Μητέρα, που μας αγκαλιάζει όλους. Είναι ζωοδότρα. Σύμφωνα με τη θρησκεία μας είναι γενεσιουργός ύλη: χους εις χουν. Και η Γη στον πρώην Δήμο Αγίου Αθανασίου εκτείνεται απλόχερα. Γιατί, λοιπόν, να κατεβούμε στην «Νέκυια», που σύμφωνα με τον Όμηρο, είναι η χώρα των νεκρών, και να διαταράξουμε τη γαλήνη τους;

Ας  αφήσουμε τους νεκρούς μας να αναπαύονται εν ειρήνη…

Αφού για κάποιους από μας τα περισσότερο αγαπημένα πρόσωπα βρίσκονται εκεί, και όχι εδώ…

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο