Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
735 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015
14:47

Απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθυσμών ενήλικων κουνουπιών στους Δήμου Δέλτα και Χαλκηδόνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης απο αύριο Τρίτη 18 Αυγούτου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, λόγω του αυξημένου πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στις περιοχές των Δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα και έχοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας απο νοσήματα που μεταδίδουν τα ενήλικα κουνούπια, αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων Αρχών (Περιφέρειας και Δήμου Δέλτα, Δήμου Χαλκηδόνας) η έναρξη δράσεων ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους σε συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό την όσο το δυνατό περισσότερο μείωση του πληθυσμού τους.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν απο εδάφους σε ακατοίκητες περιοχές, όπου δεν κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα γύρω απο τους οικισμούς Άδενδρο, Κάτω Γέφυρα, Χαλάστρα, Ανατολικό, Άγιος Αθανάσιος, Βραχιά, Μάλγαρα και Κύμινα.

Θα αρχίσουν απο το απόγευμα (σούρουπο) της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015, μετά τη δύση του ηλίου, με εφαρμογές που θα διαρκούν μία εώς μιάμιση ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 

Το πρόγραμμα των ψεκασμών ανά οικισμό είναι το εξής:

- Τρίτη 18 Αυγούστου 2015: Άδενδρο και Κάτω Γέφυρα.

- Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015: Χαλάστρα και Ανατολικό

- Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015: Άγιος Αθανάσιος και Βραχιά.

- Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015: Μάλγαρα και Κύμινα.

Για τους ψεκασμούς θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του Υπουργείου Υγείας για το σκοπό αυτό.

Η διενέργεια των ψεκασμών θα γίνει απο την ανάδοχο εταιρεία του έργου που διαθέτει τον προβλεπόμενο κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και αυξημένη εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν εκτός οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων απο αυτούς, συνεπώς δεν είναι απαραίτητα τα μέτρα προφύλαξης των κατοίκων εντός των οικισμών (όχι εκλεισμός στα σπίτια - επιτρέπεται η κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων εντός του οικισμού). Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους για την αποφυγή της παρουσίας τους στις πέριξ των οικισμών περιοχές κατά τις ώρες ψεκασμού κατόπιν συννενόησης με τους αναδόχους του έργου.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις