Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ «ΠΡΟΣΩΠΟ … με ΠΡΟΣΩΠΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
532 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015
01:34

 

«Πρόσωπο με πρόσωπο» θα λέγεται η νέα μας στήλη και από εδώ ευελπιστούμε να «παρελάσουν» όλοι η σημαίνοντες τοπική άρχοντες της περιοχής μας και όχι μόνο

Ο σημερινός μου καλεσμένος εκτός από πολιτικός είναι και φίλος του υπογράφοντα και για αυτό τον επιλέξαμε να μας κάνει την αρχή στην νέα προσπάθεια που ξεκινάμε σήμερα. Ελπίζω Κώστα μου να είσαι γουρλής! 

Ο Κώστας… ( μου επιτρέπει βέβαια να του μιλάω στον Ενικό) είναι ένας αξιόλογος πολιτικός και επιστήμονας αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλη και πλούσια εμπειρία στα τοπικά δρώμενα της περιοχής μας.

Ο Κώστας Χούλιας γεννήθηκε στον Αγ. Αθανάσιο και είναι ανιψιός του πρώην δημάρχου Αγ, Αθανασίου Σ. Χούλια.

Είναι δικηγόρος και αριστούχος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Από το 2006 μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών -Διοικητικού Χαλκηδόνος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με αρμοδιότητα τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς σταθμούς του δήμου μας ( δέκα ΚΑΠΗ - και 4 ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ).

Ο σημερινός μου καλεσμένος έχει την αρμοδιότητα σε συνεργασία με τον δήμο Χαλκηδόνος να ασκεί με τις δομές του την Κοινωνική Πολιτική του δήμου για τις ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες, δηλαδή αυτές με οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα – 

Αυτός φίλοι αναγνώστες είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της στήλης και ας αφήσουμε την φλυαρία … και να του δώσουμε τον λόγο 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: κύριε πρόεδρε από αύριο ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί τι λέει το πρόγραμμα σας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Οι παιδικοί σταθμοί κύριε Θεοδοσιάδη θα ανοίξουν κανονικά από τις 1 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων που έχουμε κάνει σαν δήμος ήδη από την Άνοιξη, είναι να πάρουμε όλα τα παιδιά που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι αίτηση εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Είναι ο τρίτος χρόνος επιτυχούς λειτουργίας του προγράμματος ΕΣΠΑ με συμμετοχή συνεχώς αυξητική.

Το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά που ακολουθούν το πρόγραμμα δεν καταβάλλουν καθόλου τροφεία αλλά ταυτόχρονα ο οργανισμός εισπράττει ένα σημαντικότατο ποσό από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λειτουργεί συμπληρωματικά στην ετήσια χρηματοδότηση από το δήμο. Αυτές οι δυο είναι άλλωστε οι βασικές πήγες χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι κάνει ο δήμος για την μέριμνα των ΚΑΠΗ και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

 Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή όλων των μελών σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Χαλκηδόνος. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να καταγράψουμε, να αρχειοθετήσουμε και να ανανεώσουμε τα μέλη μας, ώστε να τα επικουρίσουμε με τις παροχές που προσφέρουμε σε αυτά δωρεάν. Προσφέρουμε υπηρεσίες στα μέλη μας μέσω των μονίμων υπαλλήλων αλλά και μέσα από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, για θέματα υγείας, πρόνοιας καθώς και για θέματα ψυχικής υγείας, φυσιοθεραπείες, συνταγογραφήσεις και εκτέλεση αυτών. Εξυπηρετούμε δε άτομα που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής και μοναχικά άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούνται.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Τι προγράμματα έχουμε αυτήν την στιγμή στα ΚΑΠΗ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Έχουμε αυτή την στιγμή το πρόγραμμα λουτροθεραπείας, που έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου με κόστος για κάθε μέλος μας μόνο 54 ευρώ εβδομαδιαίως στα κυριότερα λουτρά της βορείου Ελλάδος.


ΕΡΩΤΗΣΗ 
Πριν κλείσουμε την όμορφη συζήτηση μας θα ήθελα μας πείτε και δύο λόγια για την κοινωνική πολιτική που κάνει ο δήμος Χαλκηδόνος μέσα από τον Οργανισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετή συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης, τα οποία αντιμετωπίζουμε και μεις ως οργανισμός αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά. Με συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση, με καθολικό πάγωμα πρόσληψης μονίμου προσωπικού, αλλά με τη σταθερά συμπαράσταση από πλευράς του Δημάρχου κου Τσουκνιδά, παλεύουμε να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε το επίπεδο των παροχών προς τους συνδημότες μας. Τον περασμένο Μάιο καταγράψαμε όλους τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, δημιουργώντας ένα αρχείο με 1350 συμπολίτες μας με τέτοιου είδους προβλήματα, το οποίο και ανανεώνουμε καθημερινά. Έχοντας αυτό το εργαλείο στα χέρια μας μπορούμε να αναδεικνύουμε συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία των κοινωνικών ομάδων που κατά περίπτωση μας ενδιαφέρει και για το λόγο αυτό να λειτουργούμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά, ενημερώνοντας για σχετικά κοινωνικά κρατικά ή κοινοτικά προγράμματα και εντάσσοντάς τους σε αυτά.

Συγκεκριμένα, μέχρι της 26 Αυγούστου τρέχαμε ως Δήμος και με φορέα υλοποιήσεως τον οργανισμό μας πρόγραμμα επισιτιστικής κρίσεως σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, για το οποίο δυστυχώς καταχωρήσαμε πάνω από 700 αιτήσεις. Και λέω δυστυχώς, γιατί μπορεί να είναι επιτυχία να εγγράφεις ένα τόσο μεγάλο αριθμό ωφελουμένων ως οργανισμός αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ.

Κλείνοντας την όμορφη κουβέντα μας ο κύριος Χουλιας μας ζήτησε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια που του προσφέρουν όλα τα μέλη του 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ, του οποίου προεδρεύει και έχει ως έδρα του την ιστορική έδρα του δήμου, τη Γέφυρα. 

Επίσης όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού που δουλεύουν μαζί με όρεξη και καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για το καλύτερο των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.

 

Η ΕΙΔΗΣΗ

Η είδηση που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας είναι ότι ο δήμος Χαλκηδόνος και το Νομικό πρόσωπο πήραν απόφαση όσοι συμπολίτες μας έχουν εισόδημα κάτω από 5000 Ευρώ τα τροφεία για τη σχολική χρονιά 2015-2016 να είναι δωρέαν.

Σίγουρα μια αξιέπαινη απόφαση που θα ανακουφίσει αρκετούς συμπολίτες μας 

 

Εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον φίλο μου Κώστα Χουλια και να του ευχηθώ πάντα προσωπικές, οικογενειακές και πολιτικές επιτυχίες στην ζωή του .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις