Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Μ. Φωτόπουλος: "Όχι στην προχειρότητα και στον αιφνιδιασμό, προέχει η ασφάλεια των Δημοτών"
488 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015
00:46

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την κατασκευή κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Σίνδο, ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος δήλωσε:

   "Αντιληφθήκαμε το γεγονός και ενεργήσαμε αμέσως, ενώ γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας περιοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Δεν γνωρίζαμε τίποτε. Δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν. Θεωρώ απαράδεκτο να μην ερωτάται η αυτοδιοίκηση για ένα τέτοιο θέμα που αφορά πρωτίστως την τοπική κοινωνία. Κι ας ανήκει διοικητικά η περιοχή σε άλλον όμορο Δήμο, στο Δήμο Ωραιοκάστρου, θεωρούμε ότι έπρεπε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση για το θέμα.

 Ζητήσαμε άμεσα (την Τρίτη 15/9) από τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα να μας ενημερώσει, χωρίς αποτέλεσμα.

 Την Τετάρτη επισκέφθηκα προσωπικά τον ΥΜΑΘ κ. Τσαλίδη και επιβεβαίωσα το κυβερνητικό σχέδιο.

 Χθες το πρωί πραγματοποιήσαμε σύσκεψη στο Δημαρχείο Δέλτα μαζί με τους Δημάρχους Ωραιοκάστρου Α. Γαβότση και Χαλκηδόνας Γ. Τσουκνιδά, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου, παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, όπου αναπτύξαμε τους προβληματισμούς μας για τον εν κρυπτώ τρόπο αλλά και για τον εντελώς ακατάλληλο χώρο που επελέγη.

          Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε όλοι μαζί τον ΥΜΑΘ κ. Τσαλίδη και του εκθέσαμε τις ενστάσεις μας.

 Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολυσύνθετο, θεωρούμε ότι ο χώρος είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ καθώς υπάρχουν παράμετροι, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για το καλό και των δημοτών και των προσφύγων, όπως π.χ. ότι ο χώρος βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, δίπλα σε βιοτεχνίες, μπροστά στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ συντρέχουν και λόγοι εθνικής ασφάλειας.

          Το ζήτημα είναι ανθρωπιστικό αλλά παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί η τοπική κοινωνία. Εμείς ως Δήμος, καλούμε τους δημότες μας να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους με κάθε τρόπο. Ήδη, πριν μάθουμε για το χώρο υποδοχής προσφύγων, από την Τρίτη 15/9 μέχρι και αύριο Σάββατο 19/9, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, συγκεντρώνουμε κάθε βράδυ στα "Ιώνια 2015", στη Ν. Μαγνησία και στα Διαβατά, υλικά και φάρμακα για την Ειδομένη.

 Ωστόσο, ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των προσφύγων και το αρνητικό προηγούμενο των νησιών, μας υποχρεώνει να καλέσουμε την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να ενεργήσει με διαδικασίες ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Οι προχειρότητα και ο αιφνιδιασμός στη δημιουργία εν μία νυκτί του χώρου υποδοχής προσφύγων σε χώρο ακατάλληλο είναι που δημιουργούν εύλογη ανησυχία.

  Δεν είμαστε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί, αντίθετα. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες προς καμία κατεύθυνση. Εάν υπάρχει ασυδοσία, δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους πολίτες. Θέλουμε οι δημότες μας να νοιώσουν σιγουριά ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι εργασίες τους ή οι περιουσίες τους.  

          Ζητάμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να γίνουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, με ηρεμία και αξιοπρέπεια για όλους".

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού