Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ...!
532 αναγνώστες
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015
02:09

 

Οι δήμοι που δικαιούνταν να εκλέξουν «Συμπαραστάτη» ήταν 161, αφού έπρεπε να έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000. Από αυτούς οι μισοί περίπου  (85) προκήρυξαν τη θέση και από αυτούς μόνο οι 32 κατόρθωσαν να εκλέξουν τελικά «Συμπαραστάτη». Ο δήμος Ωραιοκάστρου ήταν ένας από τους δήμους που προκήρυξαν μεν τη θέση, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλέξει Συμπαραστάτη. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον,  κατατέθηκαν  πέντε υποψηφιότητες αφού η κάθε παράταξη πρότεινε   έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο  που δεν είχε εκλεγεί.  Έτσι καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτούνταν και ο δήμος έμεινε τελικά χωρίς Συμπαραστάτη.

 

Ο  θεσμός του Συμπαραστάτη είναι μια ανεξάρτητη αρχή και η αποστολή του είναι η διαμεσολαβητική επίλυση των διαφορών που προκύπτουν, ανάμεσα σε άμεσα θιγόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις με τις διάφορες υπηρεσίες του δήμου. Αλλά   αυτή τη  διαμεσολάβηση  δεν την θέλει η διοίκηση και οι δημοτικοί της σύμβουλοι οπότε  ναυάγησε η προσπάθεια και δεν εκλέχθηκε στο τέλος, ούτε η υπερκομματική υποψηφιότητα του Δ. Παπαδόπουλου, στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά το διάστημα 2011-2014 με την  προηγούμενη δημοτική αρχή του Δ. Σαραμάντου, όπου πάλι η διοίκηση δεν τόλμησε και απέτρεψε επί της ουσίας την εκλογή του Συμπαραστάτη. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το διάστημα 2011-2014 εξελέγησαν σε όλη την Ελλάδα 30 συμπαραστάτες και από αυτούς οι μισοί ολοκλήρωσαν τη θητεία τους!!!

Καλύτερη  κατάσταση επικρατεί στον θεσμό του Περιφερειακού Συμπαραστάτη. Από  τις 13 Περιφέρειας, η  Κεντρική  Μακεδονία του Τζιτζικώστα και της Θεσσαλίας δεν έχουν προκηρύξει καν τη θέση, ενώ  από τις υπόλοιπες 11, οι επτά κατάφεραν να εκλέξουν συμπαραστάτη, μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη Περιφέρεια Αττικής με την Ρένα Δούρου.

Να σημειωθεί ότι από τους γειτονικούς με το Ωραιόκαστρο δήμους ο δήμος ΠΑΥΛOY ΜΕΛΑ και ΕΥΟΣΜΟY-ΚΟΡΔΕΛΙΟY εξέλεξαν  Συμπαραστάτη, όπως και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού