Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ε. Φωτόπουλος: "Να αλλάξει ο νόμος για τις καύσεις αγρών ώστε να σταματήσουν"
398 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015
15:54

Σχετικά με το πρόβλημα της καύσης των αγρών κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, οΔήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαστε αντίθετοι στην καύση των αγρών κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Δυστυχώς όμως ο νόμος επιτρέπει στους αγρότες την ελεγχόμενη καύση, κατόπιν αδείας. Η καύση δε γίνεται μόνο στο δικό μας Δήμο ούτε είμαστε τυπικά αρμόδιοι ωστόσο, σαν Δήμος που έχει στην επικράτειά του αγροτικές εκτάσεις και ζει έντονα το πρόβλημα, δεν μείναμε αδρανείς.

 

Ήδη από πέρυσι κάναμε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού, την Πολιτική Προστασία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα γίνουν καύσεις πριν τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να μην υπάρχει η υγρασία που δημιουργεί τον έντονο καπνό.  Επίσης, ζητήσαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να τροποποιήσει το νόμο ώστε να επιτρέπεται η καύση μόνο μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καύση έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στα χωράφια και στη δημόσια υγεία. Και είναι απαραίτητη η βοήθεια των πολιτών για να λύσουμε το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η καύση των υπολειμμάτων είναι απολύτως απαραίτητη για ένα μέρος των αγροτεμαχίων που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα αλλά μπορεί να γίνεται τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο που είναι πιο κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες".

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις