Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΑΛΛΗ...ΑΠΟΨΗ...!
592 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016
22:04

KOYΦΑΛΙΑ…01…/…01…/..2016

 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

 

Του συνεργατη μας:

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΝΔΡΟΥ 

 

Μια σύντομη ιστορικά ‘’οικονομική’’ ανασκόπηση, με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου.

 Το 2007 στην Αμερική πρόεκυψε η ‘’φούσκα’’ του real estate με τα κόκκινα απλήρωτα δάνεια.

 

Την επομένη χρονιά 2008 χρεοκόπησε η τράπεζα LEEMAN BRATHERSκαι η κρίση ξεκινώντας από τις ΗΠΑ αναμενόταν ότι θα διεθνοποιηθεί.

 

Η FED (Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα) προχώρησε στην νομισματική χαλάρωση με κοπή δισεκατομμυρίων $, μείωση των επιτοκίων και τόνωση στην ρευστότητας της αγοράς.(και με τη χαρτοσακούλα νόμισμα τη βολέψαν).

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέκτης της κρίσης έμεινε πιστή στο δικό της ‘’γερμανικό’’ δόγμα. Δημοσιονομικός Έλεγχος και πειθαρχία, σκληρό νόμισμα και πιστή εφαρμογή της συνθήκης του MAASTRICHT.

Πληθωρισμός όχι πάνω από το  3%, προϋπολογισμοί χωρίς ελλείμματα(3% όριο) και δημόσιο χρέος στο 60% του ΑΕΠ.

 

(Αυτό δεν ωφελούσε τις χώρες του Νότου).

 

Και μετά από χρόνια και ζαμάνια ήρθε ο DRAGGI  και μας έφερε την νομισματική χαλάρωση και το μπόλικο και φθηνό χρήμα (χαμηλά επιτόκια) αλλά η χώρα μας είχε πάθει ήδη νεκρική ανορεξία και δεν μπορούσε να φάει.

 

Έπεσε σε βαθειά κρίση και χρεωκοπία με απώλεια του 30% του ΑΕΠ, Ύφεση και Ανεργία. Και ήρθε και το κερασάκι με το κλείσιμο των τραπεζών (capitals control).

 

Τώρα μόνο ευχές μπορούμε να κάνουμε με την έλευση του ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Διότι όπως διάβασα σήμερα στην AGRENTA οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν και τα χρήματα του Χατζηγάκη με αυτά του Καρασμάνη. (επιδοτήσεις στο βαμβάκι ‘’όλα τα λεφτά όλα τα κιλα’’ και τα ροδάκινα της κρίσης της Ουκρανίας)..

Ήρθε και η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης με προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο, και η ελπίδα της ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα γίνεται, σε νύχτα χωρίς ξημέρωμα.

Για την μεταποίηση και βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη που θα ελαφρύνουν την ανεργία, ελπίδα μετά την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε ηδη, όμως αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες και εδώ νύχτα χωρίς ξημέρωμα.

Εύχομαι ο τουρισμός στο μέτρο του δυνατού, νάναι η μέρα χωρίς σούρουπο, που θα μας επιτρέψει να ατενίσουμε τον ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΝΔΡΟΣ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις