Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ - Σύλληψη ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη για εξαπάτηση επιχειρηματιών στο ΕΣΠΑ. Δράση και στη περιοχή μας …
427 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016
12:19

ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Δράση και στην περιοχή μας είχε ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη για απάτη. Το ζευγάρι είχε αναρτήσει μήνυμα στο διαδίκτυο με το οποίο καλούσε τους χρήστες να συγκεντρώσουν χρήματα με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση υποτιθέμενου βρέφους που δήθεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρήζει χειρουργικής επέμβασης στις ΗΠΑ. Ως «εμπνευστές» αυτού του μηνύματος φέρονται ένας 35χρονος και η 32χρονη σύντροφός του, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. 

Το ζευγάρι κατηγορείται επίσης ότι εξαπάτησαν ανυποψίαστους επιχειρηματίες με «δέλεαρ» την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ ή άλλα αναπτυξιακά προγράμματα, με τη «λεία» τους να φτάνει σχεδόν τις 25.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κατηγορούμενο ζευγάρι είχε «ανεβάσει» ψευδές μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ιστοσελίδες, απευθύνοντας έκκληση να συγκεντρωθούν 40.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας για το υποτιθέμενο αγοράκι, ηλικίας 9 μηνών που δήθεν έπασχε από καρκίνο.

Μάλιστα, είχαν αναρτήσει αριθμό τηλεφώνου, που όμως ήταν ανύπαρκτο, όπως επίσης τραπεζικό λογαριασμό, που δήθεν ανήκε σε εξουσιοδοτημένο δικηγόρο της οικογενείας του ανήλικου, αλλά στην πραγματικότητα ως δικαιούχος φέρεται ο 35χρονος. Απ' ό,τι φάνηκε -πάντως- οι συλληφθέντες δεν βρήκαν ανταπόκριση καθώς δεν διαπιστώθηκε να έχουν κατατεθεί χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό. Αντίθετα, μεγαλύτερη επιτυχία αποδείχθηκε ότι είχε η δεύτερη απάτη που «σκαρφίστηκαν», αυτή με τα αναπτυξιακά προγράμματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «πρωταγωνιστική» δράση φαίνεται ότι είχε η 32χρονη, η οποία παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματα άλλοτε ως δικηγόρος κι άλλοτε ως σύμβουλος επιχειρήσεων για χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, το LEADER κ.ά, με επίκεντρο υποτιθέμενη εταιρεία επενδύσεων και νομικής-συμβουλευτικής κάλυψης, της οποίας η ίδια δήλωνε ιδιοκτήτρια.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, διαβεβαιώνοντας τους παθόντες ότι θα εντάξει τις επιχειρήσεις τους σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, αφού διέθετε καλές γνωριμίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, η 32χρονη αποσπούσε διάφορα έγγραφα ως δικαιολογητικά για να υλοποιήσει τις δήθεν συμφωνίες. Στη συνέχεια, κατηγορείται ότι ζητούσε χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για την αμοιβή του μηχανικού που θα συνέτασσε τη μελέτη, αλλά και την πληρωμή των αναγκαίων παραβόλων ή φόρων. Οι παθόντες παρέδιδαν τα χρήματα είτε διά ζώσης είτε τα κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.

 

Ο αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέρχεται σε 16 (από Θεσσαλονίκη, Θάσο, Κουφάλια, Χαλκηδόνα, Διαβατά, Νεοχωρούδα, Αριδαία και Βέροια), ενώ το ποσό που κατέβαλλαν προσεγγίζει τις 24.615 ευρώ. Εξάλλου, από άλλα τέσσερα υποψήφια θύματα το δίδυμο αποπειράθηκε να αποσπάσει 6.550 ευρώ. Σε έρευνα που ακολούθησε της σύλληψής τους βρέθηκαν στην κατοχή τους και στην οικία τους μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων διαφόρων ατόμων, βιβλιάρια καταθέσεων, χρήματα, δύο σφραγίδες με εντυπώματα της υποτιθέμενης επενδυτικής εταιρίας κ.ά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο