Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Πρόσωπο με πρόσωπο…! Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
635 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016
20:29

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Άλλα συμφωνήσανε και άλλα προσπαθούνε να νομοθετήσουν και ξεσήκωναν τους κινέζους που έρχονται να φέρουν χρήματα και να επενδύσουν στη Χώρα.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

EΡΩΤ:       Κ. Αναστασιάδη είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί ο εκλογικός νόμος; Γιατί τον  φέρνει στο τραπέζι η κυβέρνηση; Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας;

 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση με την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο,  προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης  και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία. Δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Χώρας αυτή τη στιγμή ο εκλογικός νόμος. Στην ουσία κανείς δεν νοιάζεται , εκτός από την ίδια την κυβέρνηση. Κρύβει σκοπιμότητες.

Αυτό που επιδιώκει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ν.Δ. , λόγω της δημοσκοπικής της ανόδου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το παρόν εκλογικό σύστημα δύο φορές πήρε την εξουσία και τώρα που βλέπει ότι χάνει, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη  δημιουργία μιας επόμενης ισχυρής κυβέρνησης. Δεν την ενδιαφέρει αν θα προκαλέσει ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.

Η θέση μας για τον εκλογικό νόμο είναι σαφής. Πρέπει να υπάρχει ένας νόμος που να αποτρέπει την πολιτική αστάθεια και το χάος. Να δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να σχηματίζουν  κυβερνήσεις.

Αν ο νόμος που θα προτείνει η κυβέρνηση δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ψηφισθεί , θα βάλει τη Χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.

ΕΡΩΤ:   Η Ν.Δ. συνεχίζει να ζητά εκλογές, αν και φαίνεται να απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.   

 

Οι εκλογές είναι απαίτηση της κοινωνίας και τα κόμματα πρέπει να αφουγκράζονται το σφυγμό της κοινωνίας.

Η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην διοίκηση της Χώρας προκαλεί τεράστια προβλήματα και ζημίες.

Είναι αυταρχική, καθεστωτική, αντιαναπτυξιακή και αποτρεπτική σε κάθε δυνητικό επενδυτή.

Το κόστος της παραμονής της είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής της απ τη διακυβέρνηση της Χώρας. Γι αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρέπει να ανακοπή αυτή η καταστροφική πορεία.

ΕΡΩΤ:.    Εκλογή προέδρου από το λαό με περισσότερες εξουσίες θέλει ο Κουρουμπλής και φαίνεται να συμφωνεί και ο κ. Τσίπρας. Ποια είναι η πρόταση της Ν.Δ.;

Είναι αυτό που σας είπα και στην αρχή. Η κυβέρνηση θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , θέλει να αγοράσει χρόνο με οποιοδήποτε τρόπο.

Πείτε μου ποιον απασχολεί σήμερα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ή όχι από το λαό,  τον νέο άνεργο; Τον επιχειρηματία που έχει να αντιμετωπίσει δυσβάσταχτους φόρους; Τον συνταξιούχο και τον μισθωτό που τους γονάτισαν οι συνεχείς περικοπές; Μήπως τον Αγρότη που  τριπλασιάστηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές του;

Πάντως όταν τεθεί το θέμα η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί επίσημα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε η εκλογή του Προέδρου να μην επηρεάζει την πορεία μιας κυβέρνησης.

Όπως όταν ο κ. Τσίπρας εκβίασε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, εκμεταλλευόμενος τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, και σήμερα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα.

ΕΡΩΤ:     Πιστεύετε ότι αν ήταν η ΝΔ θα έπαιρνε πιο ήπια μέτρα, θα ήταν αλλιώς η οικονομία;

Αν η προηγούμενη κυβέρνηση συνέχιζε  την πορεία της, τα μέτρα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία. Η ΝΔ είχε πετύχει τη μείωση του  ΦΠΑ από 23% σε 13%, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του Ε.Φ.Κ.  στο πετρέλαιο, τη μείωση κατά 6 μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές κ.α.

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της “περήφανης” διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ιδεοληψίας της αριστεράς.

 Μια διαπραγμάτευση που δημιούργησε απώλεια 21 δις ευρώ από το ΑΕΠ, κλειστές τράπεζες και σκληρά μέτρα ύψους 12 δις ευρώ. Ενώ παραμονεύει ο “κόφτης” για νέα μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ.

Εάν συνέχιζε η κυβέρνηση της Ν.Δ., η Χώρα σήμερα θα είχε ξεπεράσει τη μέγγενη των μνημονίων , θα είχε βγει στην ανάπτυξη και στις αγορές.

Άλλωστε ο Τσίπρας και η αριστερά του παρέλαβε τη Χώρα  το 2015 με ανάπτυξη, ισχνή αλλά ανάπτυξη και την επανέφερε στην ύφεση από την οποία όπως προβλέπεται ούτε και εφέτος θα βγούμε.

ΕΡΩΤ:  Κ. Αναστασιάδη μετά την αξιολόγηση θα υπάρξει μια περίοδος σταθερότητας τι λέτε;

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, μακάρι να υπάρχει μια πολιτική σταθερότητα γιατί αυτό θα βοηθήσει και τη Χώρα, τις επενδύσεις και τους επιχειρηματίες. Δεν φαίνεται όμως , εκτιμώ ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα υπάρξει ανάγκη πάλι να ληφθούν καινούργια μέτρα ή να λειτουργήσει ο κόφτης.

Η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύει. Γι αυτό και οι ξένοι μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία . Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη.

Κοιτάξτε τι έγινε σήμερα με την cosco και το λιμάνι του Πειραιά. Άλλα συμφωνήσανε και άλλα προσπαθούνε να νομοθετήσουν, και ξεσήκωναν τους κινέζους που έρχονται να φέρουν χρήματα και να επενδύσουν στη Χώρα.

Κάθε πρόγραμμα μπορεί να το εφαρμόσουν με επιτυχία οι αυθεντικοί εκφραστές του. Όχι αυτοί που προσπαθούν να μιμηθούν τους αυθεντικούς. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον αριστερό Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΩΤ:  BREXIT- Επιπτώσεις στη Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, ούτε δυνατότητες για να προδιαγράψει κανείς το μέλλον. Πολύ περισσότερο για μία Χώρα σαν τη δική μας  με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και με μία κυβέρνηση ανεύθυνη και επιπόλαιη.

 

 Ένα είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις, την διάσταση των οποίων δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ακόμη. Φυσικά και η Χώρα μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτή την εξέλιξη.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο