Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ - ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...!
537 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016
16:25

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Από το διαδίκτυο «ψαρέψαμε» την ποιο κάτω επιστολή... 

Την επιστολή υπογράφει το γραφείο τύπου του δήμου και επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα πράγματα και  γεγονότα την υιοθετούμε ...  

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ :

“Ο αναγνώστης θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το

ποιος είναι ο «κλέφτης» της σκέψης με μηδενισμούς και λαϊκιστικούς δηλητηριασμούς και ποιος είναι ο δημιουργός νοικοκύρης”

 

 

Η έλλειψη εμπειρίας και υπευθυνότητας σε θέματα δημόσιας διοίκησης, συχνά καλύπτεται από λαϊκιστικές θέσεις και τοποθετήσεις, αγαπητέ κύριε Κυριακίδη. 

Η θεσμική θέση, κατά τη γνώμη μας, μιας σωστής και λειτουργικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοίκησης και Αντιπολίτευσης, πρέπει να είναι λιτή, περιεκτική, ουσιαστική και υπεύθυνη, με θέσεις και απόψεις όπως το επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες.

Με διάλογο και προτάσεις στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Με χαμηλούς τόνους, υπεύθυνη δουλειά, με το βλέμμα στραμμένο σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, νοικοκυρεύοντας το Δήμο και τη λειτουργία του. 

Σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, με τον πολίτη σε απόγνωση από τη σκληρή πραγματικότητα, επιζητούνται και απαιτούνται λύσεις, προτάσεις και συνεργασίες, όχι καταγγελίες σε αίθουσες Εισαγγελέων και Υπηρεσιών για ανύπαρκτους λόγους με σκοπό να προκαλέσουν κλίμα φθοράς, εντυπωσιασμού και καθυστέρησης στη λειτουργία του Δήμου. Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν δημαγωγία, δηλητηριασμό της σκέψης του κόσμου, αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών. 

Και επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα “ραντεβού στα τυφλά” ούτε “διαδικτυακό παιχνίδι”, υπενθυμίζονται τα εξής:

-Η Διοίκηση, το Σεπτέμβριο του 2014, παρέλαβε μια -καθόλου ευχάριστη- κατάσταση του Δήμου. Σχετικά κακή οικονομία και έλλειψη βασικής οργάνωσης, με άσχημη δομή και συνοχή και με μεγάλο βαρίδιο το χρέος που τη 1/9/2014 ήταν 8.753.708,71 €. 

-Τα νομικά πρόσωπα των πρώην Καποδιστριακών Δήμων ήταν ενεργά, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία διαγραφής των ΑΦΜ και μεταφοράς της περιουσίας τους στον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνος, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2011.

-Καταγράφηκε πλέον όλη η περιουσία του Δήμου μας, ενώ εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί η απογραφή και μεταβίβαση της σχολικής περιουσίας.

-Εγινε τακτοποίηση των καταστάσεων με τους μετρητές ΔΕΗ οι οποίες βάρυναν το Δήμο με δαπάνη ηλεκτροφωτισμού.

-Επιλύθηκε η διαφορά μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΧ που ταλάνιζε και τις δύο πλευρές από το 2006 στον πρώην Δήμο Αγίου Αθανασίου με αποτέλεσμα να παραλάβουμε τη ΔΕΥΑΧ με “δεσμευμένο” το ΑΦΜ της.

-Γίνεται αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτούμενου προγράμματος (ΕΣΠΑ, LEADER, INTERREG κα), με μηδενικό κόστος για το Δήμο. Μέχρι στιγμής υποβλήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου, τη βελτίωση και ενίσχυση των υφιστάμενων σχολικών δομών, τη βελτίωση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου, την προώθηση της απασχόλησης, τη διαχείριση των πλημμυρών και των φυσικών καταστροφών, την εφαρμογή συστημάτων “έξυπνης διαχείρισης” για την μείωση των απωλειών σε ύδρευση και άρδευση, τη βιώσιμη διαχείριση και ανακύκλωση βιοαποβλήτων κ.α. 

-Έγινε ωρίμανση μελετών, έτοιμες για ένταξη σε πρόγραμμα και δημοπράτηση, όπως αυτή του βιολογικού Κουφαλίων, του αρδευτικού Νέας Μεσήμβριας, της αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνος.

-Έγινε πλέον το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, καθώς και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, σημαντικά και απαραίτητα εργαλεία αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου μας.

-Έργα του ΕΣΠΑ αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ που ενώ είχαν απενταχθεί το 2014, με πολλές προσπάθειες εκ μέρους της Διοίκησης και την απόφαση του Υπουργείου στις 21/12/2015 αυτά επανεντάχθηκαν και υπογράφηκε η σύμβαση τέλη Δεκεμβρίου 2015 και είναι τα:

1. Η κατασκευή των έργων συλλογής και μεταφοράς λυμάτων της Δ.Κ. Χαλκηδόνας και η κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Χαλκηδόνας-Αδένδρου προϋπολογισμού 22.213.247,24 €,

2. Η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων Νέας Μεσημβρίας & Βαθυλάκκου προϋπολογισμού 8.622.677,29€. 

-Η διατήρηση των ήδη υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων και η εξασφάλιση δημιουργίας Τμήματος Ασφαλείας στο Δήμο μας, μετά από πολλές πιέσεις της Διοίκησης. 

-Η προσπάθεια ένταξης στο ΕΣΠΑ της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο μας.

-Όσον αφορά στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών να θυμίσουμε ότι αυτό που διαπιστώθηκε τα 2 τελευταία χρόνια ήταν: αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων, μείωση του χρέους κατά 2 περίπου εκατομμύρια, πλεόνασμα χρήσης κατά 2.522.913,82 € και αύξηση του ταμείου, λαμβανομένου υπόψιν ότι μειώθηκε η χρηματοδότηση των τακτικών εσόδων κατά 75% και της ΣΑΤΑ κατά 90%. 

Πιο συγκεκριμένα:

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ

2015: 8.594.537,54€

2014: 8.099.671,37€

2013: 8.308.377,32€

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

2015: 8.949.027,37€

2014: 8.989.360,85€

2013: 9.700.531,91€

 

ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

2015: 3.968.270,45€

2014: 2.319.626,81€

2013: 1.055.695,55€

 

Η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να δουλεύει με γνώμονα το καλό των δημοτών, παρά τις τρικλοποδιές της αντιπολίτευσης που δεν αποσκοπούν πουθενά, παρά μόνο στην καθυστέρηση του έργου της.

 

“Ο αναγνώστης θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το

ποιος είναι ο «κλέφτης» της σκέψης με μηδενισμούς και λαϊκιστικούς δηλητηριασμούς και ποιος είναι ο δημιουργός νοικοκύρης”


 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο