Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ… !
419 αναγνώστες
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
12:55

 

ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ :

ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ

Θέμα γνώσης και επιλογής Από την αυγή του πολιτισμού όλη η ιστορία του ανθρώπου είναι ιστορία πολέμων. Οι συνεχείς και ανελέητοι πόλεμοι βύθισαν ολόκληρους λαούς στην φρίκη και στην καταστροφή. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι τελευταίοι παγκόσμιοι πόλεμοι, όπου δυο φορές η ανθρωπότητα καταστράφηκε από την βαρβαρότητα των συμβατικών, χημικών και τελευταία των πυρηνικών όπλων. Όσο μεγαλύτερη ήταν η ανάπτυξη των επιστημών, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, όσο μεγαλύτερη ήταν η παραγωγή ενέργειας, τόσο πιο θανατηφόροι, φριχτοί, μαζικοί, ανελέητοι και καταστροφικοί ήταν οι πόλεμοι. Στην αρχή του πολιτισμού οι σκοτωμοί γίνονταν με τα τόξα και ο αριθμός τους ήταν αμελητέος, ενώ οι επιπτώσεις στον πλανήτη ήσαν ανύπαρκτες. Ωστόσο πολλούς αιώνες αργότερα που οι πόλεμοι διεξάγονταν με πυροβόλα όπλα οι νεκροί ήταν χιλιάδες, ενώ στην εποχή μας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σκοτώθηκαν, στην ουσία εξαεριώθηκαν, διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από δυο και μόνο πυρηνικές βόμβες. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην ιστορία επικρέμεται η απειλή ενάντια στην ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου η οποία δεν υπήρχε ποτέ πριν. 

 

Η καταστροφικότητα των όπλων που κατασκευάζονται, πολλαπλασιάζεται όχι με γεωμετρική πρόοδο, αλλά με εκθετική συνάρτηση. Π.χ. ένα και μόνο υποβρύχιο τύπου «Trident» εξοπλισμένο με πυρηνικούς πυραύλους έχει την δυνατότητα μέσα σε μια μόνο ώρα να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους σκοτώθηκαν σε όλους τους πολέμους των τελευταίων πέντε χιλιάδων ετών. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η σημερινή εποχή όπου η ανθρωπότητα μπήκε σε μια παρατεταμένη και μη αναστρέψιμη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα ο πυρηνικός κίνδυνος να καραδοκεί, δεδομένου ότι πολλές χώρες κατέχουν πυρηνικά όπλα και πυρηνικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν αντίπαλες χώρες από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, την ευθύνη και την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης, ούτε καν τους περνά από το μυαλό η μοναδικότητα και η σπανιότητα της νοήμονος ζωής, όχι μόνο στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και σε ολόκληρο τον Γαλαξία. 

 

Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ένα τέτοιο πρόβλημα που να απειλεί άμεσα και ολοκληρωτικά τον ίδιο τον άνθρωπο. Από την αυγή της ιστορίας έως σήμερα όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων ήταν να κατακτήσουν και να ηγεμονεύσουν τον χώρο τους. Αυτό έγινε δυνατόν με την ισχύ της δύναμης και την παραγωγή της ενέργειας. Όσο πιο μεγάλη ήταν η παραγωγή ενέργειας τόσο πιο γρήγορη ήταν η άνοδος, αλλά και η πτώση του πολιτισμού. Οι πρώτοι πολιτισμοί διήρκεσαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ο τελευταίος λιγότερα από εκατό. Όμως κατά την διαδικασία μετάβασης ενός πολιτισμού όπως ο δικός μας σε έναν ανώτερο τεχνολογικά πολιτισμό παρεμβάλλονται δυο τεράστια και καταστροφικά εμπόδια. Το ένα είναι το στοιχείο Ουράνιο (92,235) και το άλλο η οικολογική καταστροφή. Οποιοσδήποτε νοήμον πολιτισμός στον γαλαξία φτάσει στο επίπεδο να δημιουργήσει μια βιομηχανική κοινωνία, αναπόφευκτα και νομοτελειακά ανακαλύπτει το στοιχείο Ουράνιο (92,235). Όσες ανακαλύψεις έγιναν μέχρι σήμερα, όπως φωτιά, τροχός, ηλεκτρισμός, χημικά εκρηκτικά, Τ.Ν.Τ., πυροβόλα όπλα, μηχανές εσωτερικής καύσης κλπ, δεν ανέτρεψαν τις ισορροπίες στον πλανήτη. Όμως με την ανακάλυψη του Ουρανίου (92,235) δηλαδή της πυρηνικής και φυσικά της θερμοπυρηνικής ενέργειας, ανατρέπονται τα πάντα σε έναν πολιτισμό. 

 

Το στοιχείο Ουράνιο (92,235) κατέχει παράξενες και ιδιόμορφες ιδιότητες με την ικανότητα του να διατηρεί αλυσωτές πυρηνικές αντιδράσεις, παράγοντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Έτσι ο συγκεκριμένος πολιτισμός αποκτά την ισχυρότερη δύναμη που υπάρχει στο σύμπαν, την δύναμη που κάνει τα άστρα να λάμπουν για δισεκατομμύρια χρόνια με θερμοκρασίες που φτάνουν δισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα όταν μετατρέπονται σε σούπερνόβα. Αυτή είναι η δύναμη η οποία μπορεί να απελευθερώσει το ανθρώπινο είδος από την φτώχεια, την αθλιότητα, την άγνοια, την πείνα, αλλά και από τα δεσμά της βαρύτητας και να εξερευνήσει άλλους κόσμους, ή αντιστρόφως να αυτοκαταστραφεί μέσα σε μια κολοσσιαία πυρηνική φωτιά. Διάσημοι επιστήμονες και ερευνητές υπολόγισαν ότι στον γαλαξία μας υπήρχαν 1.000.000 πολιτισμοί σαν τον δικό μας ή και ανώτεροι. Ωστόσο έμειναν μόνο 500, οι υπόλοιποι καταστράφηκαν. 

 

Οι κύριες αιτίες είναι δυο. Ο πυρηνικός πόλεμος και η οικολογική καταστροφή. Πράγματι όταν κατά την διάρκεια της ανακάλυψης του Ουρανίου (92,235) δηλ. της πυρηνικής ενέργειας, τα έθνη είναι εχθρικά μεταξύ τους, όλες οι ισορροπίες και οι δικλείδες ασφαλείας καταργούνται και εμφανίζεται μια επικίνδυνη, ασταθής, παράλογη και καταστροφική συμπεριφορά, όπως στις μέρες μας, που στις 99,9% των περιπτώσεων οδηγεί στην εξαφάνιση του ίδιου του τεχνολογικού πολιτισμού, λόγω του ξεσπάσματος ενός πυρηνικού πολέμου. Εάν είχαμε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε με ταχύτατα διαστημόπλοια σε άλλα ηλιακά συστήματα του γαλαξία μας, θα συναντούσαμε δεκάδες χιλιάδες πυρηνικά νεκροταφεία προηγμένων πολιτισμών. Ένα τέτοιο ταξίδι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για τους ηγέτες των χωρών που κατέχουν πυρηνικά όπλα και καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη. Επομένως σήμερα βρισκόμαστε ως ανθρώπινο γένος, στην πιο κρίσιμη, επικίνδυνη και καταστροφική περίοδο του πολιτισμού μας. 

 

Αφού ουσιαστικά 1.000.000 πολιτισμοί του γαλαξία μας καταστράφηκαν από πυρηνικούς πολέμους, αυτό σημαίνει αναλογικά ότι ο πλανήτης μας, εμείς οι ίδιοι, είμαστε ένα εκατομμυριοστό πριν την ολική καταστροφή. Κανένα απολύτως πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής, ταξικό, οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρόβλημα όλων των προβλημάτων, ήτοι της διατήρησης της ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη και αυτό το πρόβλημα πρέπει να το ενστερνιστεί κάθε ανθρώπινο πλάσμα γεννημένο πάνω στη γη. Αυτός και μόνον αυτός είναι ο λόγος που επιθυμώ να εκλεγεί ο Τραμπ. Θεωρώ ότι εάν δεν καταστραφεί ο πλανήτης από έναν πυρηνικό πόλεμο, η ανθρωπότητα αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο της. Αλλά η Κλίντον με την δήλωση της ότι «…η πυρηνική επιλογή είναι πάντα στο τραπέζι.» εκτός του ότι δείχνει άγνοια και ασέβεια στην Ζωή σαν τέτοια, ανοίγει επικίνδυνους ατραπούς στο μέλλον του πλανήτη. Δεν είμαστε εμείς πιο έξυπνοι από ένα (1) εκατομμύριο πολιτισμούς του γαλαξία μας που καταστράφηκαν από πυρηνικό πόλεμο. Οι λαοί πρέπει να ξυπνήσουν, να αφυπνιστούν και να ενημερωθούν για να αποτρέψουν μια τέτοια επιλογή. (Στο επόμενο άρθρο. 

 

Πως ο Αμερικανικός λαός απέτρεψε έναν πυρηνικό πόλεμο...!

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο