Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδης
475 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
21:16

Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σ. ΔανιηλίδηςΣε δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, για την υπόθεση του νηπιαγωγείου, η κατασκευή του οποίου επρόκειτο να γίνει μέσω ΕΣΠΑ, αλλά διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο φάκελο που είχε υποβληθεί με συνέπεια να απενταχθεί το έργο. 

 

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη, εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από το δήμαρχο, ένας αντιδήμαρχος κι ένας τοπογράφος-μηχανικός.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η κατασκευή του πολυθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το 2010 με συγχρηματοδότηση Ε.Ε. και ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια όμως το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, απεντάχθηκε διότι το δημοτικό οικόπεδο που είχε χωροθετηθεί για την ανέγερσή του ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, ενώ ζητήθηκαν πίσω τα κοινοτικά κονδύλια που διατέθηκαν. Η ζημιά που προκλήθηκε στο δήμο υπολογίζεται, κατά την εισαγγελική πρόταση, σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.
 

Η διαδικασία της ποινικής δίωξης εναντίον των εμπλεκόμενων προσώπων κινήθηκε, όταν η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση. Ο τελευταίος, το Δεκέμβριο του 2015, ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες -κατά περίπτωση- για απιστία, ψευδή βεβαίωση, απάτη σε βάρος της Ε.Ε. και του Δημοσίου, και απλή συνέργεια στις δύο προηγούμενες πράξεις.


Είχε προηγηθεί έρευνα, την οποία προκάλεσε με καταγγελία του ο εργολάβος του έργου, ο οποίος προηγουμένως είχε κηρυχθεί έκπτωτος από το δήμο. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δήμος στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπέβαλε για την αδειοδότηση του έργου παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, προκειμένου το οικόπεδο να παρουσιαστεί "καθαρό" και έτοιμο για δόμηση, όπως απαιτούσε το πρόγραμμα. Ως αυθαίρετες κατασκευές αναφέρονταν μία επέκταση γειτονικής οικοδομής κι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από το οικόπεδο.


Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών απολογήθηκε για την υπόθεση σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
 

Τον τελευταίο λόγο έχουν τώρα οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσουν με βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο