Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
411 αναγνώστες
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017
20:22

Ευχάριστη νότα… η δημιουργία αστυνομικού τμήματος ασφαλείας στην Χαλκηδόνα

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

 

To Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο του οργανωτικού και λειτουργικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον δήμο Χαλκηδόνος αποφάσισε την, αυτοτελούς δημιουργία τμήματος Ασφάλειας στην περιοχή της Χαλκηδόνας.


H ίδρυση των Τμημάτων Ασφάλειας εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και τη στρατηγική της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία.


Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής αυτής πολιτικής, η Ελληνική Αστυνομία δεν στοχεύει μόνο στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της σοβαρής εγκληματικότητας, αλλά και στην αντιμετώπιση όλων των μορφών της μικροεγκληματικότητας  που προκαλούν φόβο και ανησυχία στους πολίτες, ενώ συντελούν στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας.


Με την ίδρυση τοπικού, τμήματος  ασφάλειας, επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη των προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας και στη ευρύτερη περιοχή , τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο ανταπόκρισης και εξιχνίασης των διάφορων μορφών της. 


Ειδικότερα, με την ίδρυση των Τμημάτων Ασφάλειας:

·         Επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη οργανωτική δομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας σε όλη την επικράτεια του δήμου Χαλκηδόνος.

·         Εξασφαλίζεται ενότητα δράσης και καλύτερος προγραμματισμός του έργου των Υπηρεσιών Ασφάλειας.

·         Διευκολύνεται η καθοδήγηση και ο συντονισμός των περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, χωρίς τη μεσολάβηση ενδιάμεσων κλιμακίων που υπάγονται σε διαφορετικούς φορείς διοίκησης.

·         Εξασφαλίζεται η αμεσότερη ενημέρωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας και η καλύτερη αξιολόγηση από αυτή των μεθόδων και των τρόπων αντιμετώπισης του εγκλήματος.

·         Διασφαλίζεται η αποκλειστική διάθεση προσωπικού και μέσων στην πρόληψη και την εξιχνίαση του εγκλήματος.

·         Παρέχεται η δυνατότητα εξειδίκευσης του προσωπικού στα θέματα αντιμετώπισης όλων των μορφών του εγκλήματος και εκμετάλλευσης των επιστημονικοτεχνικών δεδομένων.

·         Αποφεύγεται η διάχυση της ευθύνης για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

·         Παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης των θεμάτων ασφάλειας σε τοπικό επίπεδο και συνακόλουθα κατάλληλης αξιοποίησής τους σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

·         Εξυπηρετούνται οι πολίτες με  την  αμεσότερη επέμβαση του θεσμικά αρμόδιου και εξειδικευμένου προσωπικού των Υπηρεσιών Ασφάλειας.

Εκτιμάται, ότι τα Τμήματα Ασφάλειας σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο έργο αυτό, παρέχοντας στον πολίτη ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Θα αποτελούν τις μονάδες άμεσης επέμβασης για την εξιχνίαση των εγκλημάτων και τη σύλληψη των δραστών.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του υπογράφοντα το νέο τμήμα ασφαλείας θα στεγαστεί σε κτήριο του δήμου (Στο κτήριο της  πρώην τροχαίας η οποία θα μεταφερθεί δίπλα από το κτήριο του παιδικού σταθμού)

Υπάρχει επίσης σκέψη να τους παραχωρηθεί ένας όροφος στο πρώην δημαρχείο Χαλκηδόνας  

Τα άτομα που θα επανδρώσουν το νέο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας Χαλκηδόνας θα αρχίσουν να έρχονται –όπως μάθαμε- από τα τέλη Μάρτιου

Με το καλό…

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο