Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Εγκληματική οργάνωση απέσπασε χιλιάδες ευρώ εξαπατώντας ηλικιωμένους
536 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
17:28

Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση απέσπασε χιλιάδες ευρώ εξαπατώντας ηλικιωμένους

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επιπλέον 12 μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε πλήθος υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών.

Σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Αρχές και δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων συνελήφθησαν οι 11 εξ’ αυτών, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων την οργάνωση, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.

Σε διάστημα 14 μηνών εξαπάτησαν τουλάχιστον 16 άτομα αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 76.540 ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά 225.600 ευρώ και κοσμήματα από 20 ακόμη άτομα.

Αναλυτικά:

Η επισταμένη και συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και η συνεργασία Υπηρεσιών σε Διεθνές επίπεδο είχαν ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων επιπλέον 12 μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται σε πλήθος υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών, αλλά και τη σύλληψη έντεκα εξ’ αυτών δυνάμει Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 22 έως 73 ετών (10 άντρες – 2 γυναίκες), μεταξύ αυτών και ο διευθύνων την οργάνωση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης και της Απάτης κακουργηματικής μορφής τελεσμένη και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε τους δικηγόρους και άλλοτε τους αστυνομικούς, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με πρόθεση να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό ή τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν, για την ίδια υπόθεση, είχαν συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο της παραλαβής χρημάτων – κοσμημάτων και της μεταφοράς, παράδοσης ή αποστολής τους σε μέλη του κυκλώματος που βρίσκονταν εκτός Ελλάδος .

Σημειώνεται ότι, τα μέλη του κυκλώματος σε διάστημα 14 μηνών εξαπάτησαν τουλάχιστον 16 άτομα αποσπώντας το χρηματικό ποσό των (76.540) ευρώ, 70 χρυσές λίρες και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, ενώ προέκυψε ότι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά επιπλέον (225.600) ευρώ και κοσμήματα από 20 ακόμη άτομα. Διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό 28χρονου συνεργού τους, ενώ ε9 εκ των συλληφθέντων κρατούνται σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις