Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Μάιο τα καραβάκια επιστρέφουν στον Θερμαϊκό
313 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017
21:02

Στα μέσα Μαίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους τα καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και φέτος χιλιάδες επιβάτες στο πλαίσιο της θαλάσσιας συγκοινωνίας που ενώνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.

Φέτος, τέσσερα καραβάκια θα σαλπάρουν για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών για μετακίνηση από και προς στο κέντρο της πόλης αλλά και για τους τουρίστες που επιθυμούν να γνωρίσουν και άλλα μέρη εκτός κέντρου.

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη, Μάνο Κάιλα τον Μάιο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους τα δύο καραβάκια ο «Κωνσταντής» και ο «Άγιος Γεώργιος», ενώ οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των δρομολογίων θα ανακοινωθούν τέλη Απριλίου.

Ωστόσο, από τον Ιούνιο, που θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση και θα αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος θα βγουν στον Θερμαϊκό δύο ακόμη καραβάκια και οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινηθούν με την «Άρτεμις» και τον «Θερμαϊκό». Φυσικά, όπως αναφέρει ο κ. Κάιλας τα δύο καραβάκια θα προστεθούν στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Η διαδρομή που θα κάνουν τα καραβάκια είναι λιμάνι Θεσσαλονίκης- Λευκός Πύργος- Περαία- Νέοι Επιβάτες, ενώ από τον Ιούλιο θα προστεθούν δύο ακόμη στάσεις στην Καλαμαριά και την Άγια Τριάδα.

Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 9:00 το πρωί, ενώ από τους Νέους Επιβάτες στις 8:00 το πρωί.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά ανά μία ώρα και θα προσφέρουν στους επιβάτες μία όμορφη θαλασσινή διαδρομή 50 λεπτών. Το κόστος του εισητηρίου είναι 3 ευρώ.

Όπως τονίζει ο κ. Κάιλας «με τα καραβάκια φέρνουμε κοντά την ακτή του Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη. Το ταξίδι δημιουργεί μία ψυχαγωγία. Ευελπιστούμε πολύ σύντομα να κατασκευαστεί νέος τύπος πλοίων που θα εκτελούν την θαλάσσια συγκοινωνία και θα κάνουν την διαδρομή πολύ πιο σύντομη. Στόχος μας είναι να τα χρησιμοποιούν και οι εργαζόμενοι προκειμένου να διευκολυνθούν στην μετακίνησή τους και να μην τα χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο για ψυχαγωγία».

Σημειώνεται ότι πέρσι τα καραβάκια του Θερμαικού εξυπηρέτησαν 50.000 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν τουρίστες που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα καραβάκια της «Thessaloniki Waterways» από τον Μάιο του 2014 ταξιδεύουν στον Θερμαϊκό κόλπο μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες από και προς Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Περαία, Νέους Επιβάτες, και Αγία Τριάδα.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο