Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ: Πρώτα τα χρήματα στους λογαριασμούς μας και μετά τα λεωφορεία στους δρόμους
462 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
16:50

Περισσότερο διερευνητική παρά ουσιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Στη συνάντηση που κανονίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, δεν συζητήθηκε καθόλου το μέλλον του Οργανισμού. Αντ’ αυτού η συζήτηση των δύο πλευρών περιορίστηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το μέλλον του ΟΑΣΘ μέσα σε μία ώρα. Ο ίδιος έδωσε στον Υπουργό δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.

Στεφανίδης: Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος το ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι αύριο θα δημοσιευτεί η απόφαση της διαιτησίας και έτσι ο ΟΑΣΘ θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ο μισθός Απριλίου. Σημειωτέον ότι για να πληρωθούν οι εργαζομένοι θα πρέπει να εισρεύσουν χρήματα στους λογαριασμούς του ΟΑΣΘ. Τα 4,6 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκαν από τη διαιτησία δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Για τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση της απόφασης της διαιτησίας.

Θα συνεχιστεί η επίσχεση;

Αύριο, Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας κρατώντας τραβηγμένο χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία. Στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δίνουν ραντεβού στο ΕΚΘ για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα συνεδριάσει με θέμα τη συνέχιση η μη της επίσχεσης εργασίας. Ο κ. Τσερμενίδης, ωστόσο, δήλωσε στο thestival.gr ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά αν δεν μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος οφειλές που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ

Σε ότι αφορά στα χρήματα που οφείλει το κράτος προς τον ΟΑΣΘ λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ, ήδη συγκροτείται επιτροπή που θα ασχοληθεί με την επίλυση του ζητήματος. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη εξαιτίας της διαφοράς στον ΦΠΑ ο ΟΑΣΘ κάθε μήνα ζημιώνεται κατά 600.000 ευρώ.

Επίσης ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος περίπου 100 εκ. ευρώ από ποσά επιχορηγήσεων παρελθόντων ετών που δεν του δόθηκαν. Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΘ διεκδικεί 47 εκατ. Ευρώ για το 2016 και 51 εκατ. ευρώ για το 2016. Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των συγκεκριμένων ποσών και κάλεσε τον κ. Στεφανίδη να προσφύγει στη διαιτησία.

Ο κ. Στεφανίδης σε πέντε ημέρες θα καταθέσει δικές του προτάσεις στον Υπουργό Υποδομών σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του Οργανισμού με απώτερο στόχο τη μείωση των δαπανών.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο