Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Χαλκηδόνα: Κοπή χόρτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Χαλκηδόνα - Παραλίμνη
857 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017
12:32

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κοπής χόρτων σε νησίδες και ερείσματα σε σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το έργο, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, υλοποιείται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, η οποία παρακολουθεί στενά την πορεία της υλοποίησης του αναπτυξιακού προγραμματισμού, δήλωσε σχετικά: «Η έντονη βλάστηση η οποία παρατηρείται αυτήν την περίοδο, σε διάφορα σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας συχνά παρεμποδίζει την ασφαλή διέλευση οχημάτων. Με συντονισμό των ενεργειών και συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιείται η κοπή χόρτων σε σημεία μεγάλης κυκλοφορίας, με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Η γενικότερη συντήρηση του οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητα της Π.Ε. Πέλλας και, για το λόγο αυτό κατευθύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους στον τομέα αυτόν».

Το έργο προβλέπει τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας εκατέρωθεν από την αυτοφυή βλάστηση στο επιθυμητό κάθε φορά πλάτος (υπολογίζεται πλάτος από 1,5 έως 2,0 μέτρο). Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθεί ανανέωση και κλάδεμα κόμης παλαιών αναπτυγμένων θάμνων και δένδρων ύψους πάνω από 1,70 m τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό δίκτυο. Παράλληλα, θα γίνει καθαρισμός και μόρφωση των τάφρων απορροής ομβρίων που βρίσκονται εκατέρωθεν του οδοστρώματος, ενώ θα τοποθετηθούν και πλαστικοί οριοδείκτες και πλαστικοί ανακλαστήρες, όπου απαιτείται. Επιπλέον της κοπής χόρτων, κλαδιών και θάμνων θα πραγματοποιηθούν τμηματικά καθαρισμός τάφρων, τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων οδοστρώματος («μάτια γάτας»).

Έχει γίνει ήδη καθαρισμός της Π.Ε.Ο. «Σκύδρα – Λιποχώρι», ενώ αυτές τις ημέρες καθαρίζεται η Ν.Ε.Ο. «Παραλίμνη – Χαλκηδόνα» και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η Ν.Ε.Ο. «Μελίσσι – Μαυροβούνι», δίνοντας προτεραιότητα στο Εθνικό και ύστερα στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο