Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη - Μυλόπουλος: «Στεναχωριούνται κάποιοι που και Μετρό θα κάνουμε και θα αναδείξουμε τα αρχαία»
1177 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
18:06

Μυλόπουλος: «Στεναχωριούνται κάποιοι που και Μετρό θα κάνουμε και θα αναδείξουμε τα αρχαία» Η Θεσσαλονίκη θα έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα το Μετρό ως μέσο μαζικής μεταφοράς  και παράλληλα θα αναδειχτεί η πλούσια αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ? ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".


"Τα προηγούμενα χρόνια ξεκινήσαμε από ένα δίλημμα ανιστόρητο και διχαστικό. Μας έλεγαν ή αρχαία ή μετρό. Έλεγαν πως δεν μπορεί να τα έχει και τα δύο η Θεσσαλονίκη. 'Η θα κάνουμε μετρό και θα πετάξουμε τα αρχαία ή θα κρατήσουμε τα αρχαία και δεν θα έχουμε μετρό" θύμισε ο κ.Μυλόπουλος. 

 "Καταλαβαίνω τη στεναχώρια κάποιων που έχασαν το στοίχημα ότι μπορούμε να κάνουμε μετρό και να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Θεσσαλονίκης" πρόσθεσε.


Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ έθεσε τρία ερωτήματα για τη μέχρι πρότινος πορεία του έργου: "Είναι δυνατόν να έχουμε ένα έργο με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ και να μην αξιοποιούμε τα κονδύλια αυτά; Είναι δυνατόν στον δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη, μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, με πληθυσμό πάνω από 1 εκατ. κατοίκους να μην έχει μέσο σταθερής τροχιάς; Είναι δυνατόν μια πόλη με τόσο ισχυρή ιστορία να μην αξιοποιεί αυτόν τον πολιτιστικό πλούτο;"

Ο κ.Μυλόπουλος μίλησε για πολύ καλή συνεργασία των πολιτικών μηχανικών με τους αρχαιολόγους και στάθηκε στα 300.000 ευρήματα που εντοπίστηκαν στις ανασκαφές του μετρό, εκ των οποίων κάποια κερδίζουν τις εντυπώσεις όπως είναι το ακέφαλο αγαλματίδιο της θεάς Αφροδίτης, το οποίο βρέθηκε στον σταθμό Αγίας Σοφίας.


 "Συγκινήθηκα από την ομορφιά του αγάλματος. Μέσα στα 300.000 ευρήματα ξεχώρισα το μικρό αυτό αγαλματάκι. Κάποια ακόμη είναι εξίσου σημαντικά και όμορφα με το αγαλματίδιο της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη πάντα σκανδάλιζε και σήμερα σκανδαλίζει κάποιους" είπε χαρακτηριστικά.
 

"Το μετρό από το 2020 θα αλλάξει τη ζωή όλων. Θα την αλλάξει για συγκοινωνιακούς και οικονομικούς λόγους, για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς θα μειωθεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας, ενώ η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει και πολιτιστικά" συμπλήρωσε ο κ.Μυλόπουλος.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο