Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη:Ποια σπίτια έκλεβε η ρωσόφωνη μαφία στη Θεσσαλονίκη
204 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
21:56

 

Διαμερίσματα με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς ασφαλείας χτυπούσε η Γεωργιανή μαφία που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, μέλη της οποίας, 14 στον αριθμό - μεταξύ και του αρχηγού όλων των παρακλαδιών της - συνελήφθησαν έπειτα από επιχειρήσεις στης διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων.

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης στο περιθώριο της παρουσίασης σε Μ.Μ.Ε. της υπόθεσης της Γεωργιανής μαφίας «Κλεφτών του Νόμου» (vor v zakone) χθες το μεσημέρι στον 2ο όροφο του Αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι οι μαφιόζοι, «κυνηγούσαν σπίτια με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς».

«Έμπαιναν με αντικλείδια – δεν παραβίαζαν τις πόρτες»

Ακόμα ο κ. Αϊβαζίδης αναφερόμενος στον τρόπο δράσης των κακοποιών είπε ότι οι αλλοδαποί πριν χτυπήσουν τα σπίτια, φρόντιζαν να εποπτεύσουν τον χώρο, μαθαίνοντας τις κινήσεις τις συνήθεις και τα ωράρια των ενοίκων και εν συνεχεία, τις πρωινές ώρες όταν αυτοί εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, έμπαιναν σε αυτά με την χρήση αντικλειδιού, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, ενώ δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκειμένου να μην δίνουν στόχο στους γείτονες.

Είχαν ρημάξει την ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι δράστες, 2 Αρμένιοι, 1 Ρώσος και 11 γεωργιανοί που είχαν ως αρχηγό έναν 57χρονο που κατέχει των τίτλο του «μέγα» «vor v zakone» ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Αρχών την περασμένη Δευτέρα στην οδό Βουλγαροκτόνου 74 στην Πυλαία. Ο 57χρονος, Γεωργιανός γνώριμος των αρχών, ο οποίος είχε φυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια κάνοντας χρήση τις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου μερί αποφυλακίσεως υπό όρους, ήταν ηγέτης όλων των υπολοίπων «κλεφτών του νόμου» που δουν και άλλα μέρη της Ευρώπης. Οι δράστες, σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται να ενέχονται σε περισσότερες από 56 περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ η λεία τους εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

«Ταιριάζουν τα κλειδιά της συγκεκριμένης μάρκας»

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» επαγγελματίας κλειδαράς ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να αντιγράψει κανείς το κλειδί της συγκεκριμένης μάρκας κλειδαριάς ασφαλείας των θωρακισμένων πορτών, καθώς όπως εξήγησε, το ένα κλειδί διαφέρει ελάχιστα από τα υπόλοιπα που έχει κατασκευάσει η ίδια μάρκα, με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ δύσκολο το ένα κλειδί να ταιριάζει σε πολλές κλειδαριές πορτών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο κλειδαράς ανέφερε « το ένα κλειδί διαφέρει από το άλλο στον πόντο».

Παράλληλα, ο επαγγελματίας κλειδαράς είπε ότι δεν είναι δύσκολο να αγοράσεις μέσω διαδικτύου ένα διαρρηκτικό κλειδί το κόστος του οποίου ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, που σε συνδυασμό με λίγες γνώσεις μπορεί να σου προσφέρει ένα κλειδί για πολλές κλειδαριές ασφαλείας. Σχολιάζοντας τον τρόπο δράσεις των διαρρηκτών αναφορικά με το ζήτημα του « αντικλειδιού» της συγκεκριμένης μάρκας, σχολίασε: « Πηγαίνουν οι κλέφτες σε μία οικοδομή, κοιτούν τι μάρκα κλειδαριάς έχουν οι περισσότερες πόρτες που συνήθως έχουν αυτή την μάρκα– και εν συνέχεια φτιάχνουν τα αντικλείδια ακόμα και σε συναδέλφους, βάση κάποιου άλλου κλειδιού της ίδιας μάρκας».

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις