Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αγορά : Ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων
356 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018
23:55

Î‘Ï€Î¿Ï„Î­Î»Î΅ÏƒÎ¼Î± Î΅Î¹ÎºÏŒÎ½Î±Ï‚ για πρώτη Î΅Î²Î´Î¿Î¼Î¬Î´Î± των Î¸Î΅ÏÎ¹Î½ÏŽÎ½ Î΅ÎºÏ€Ï„ÏŽÏƒÎ΅Ï‰Î½

«Μαλθακή», παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που στην ένδυση και την υπόδηση φτάνουν κατά μέσο όρο στο 40%- 50%, χαρακτηρίζει την πρώτη εβδομάδα της περιόδου των θερινών εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 'Οπως επισημαίνει, παρότι οι έμποροι είχαν θετικές προσδοκίες  για τη φετινή εκπτωτική σεζόν του καλοκαιριού, προσμένοντας ευνοϊκό αντίκτυπο από τις ευνοϊκές δηλώσεις και στατιστικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και το λιανεμπόριο, ωστόσο η πράξη διέψευσε τις ελπίδες τους.

«Πέρασε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και το καταναλωτικό κοινό παρέμεινε αδιάφορο, όχι επειδή δεν θέλει να αγοράσει, αλλά προφανώς επειδή δεν περισσεύουν χρήματα, δεδομένου μεταξύ άλλων ότι μέχρι το τέλος του 2018 πρέπει να πληρωθούν έξι φόροι. Έτσι, οι καταναλωτές επιλέγουν 100% την πεπατημένη των προηγούμενων ετών της κρίσης, δηλαδή πρώτα θα αγοράσουν ό,τι είναι απόλυτα αναγκαίο, μετά θα φροντίσουν να κάνουν μερικά μπάνια τα παιδιά τους και αν κάτι περισσέψει, τότε θα κάνουν ψώνια από τα καταστήματα» επισημαίνει.

Κατά τον κ.Φιλιππίδη, ενώ ακόμη και παραγωγικοί φορείς κάνουν λόγο για θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης και ενώ οι στατιστικές δείχνουν έστω οριακή αύξηση του τζίρου του λιανεμπορίου, οι καταστηματάρχες δεν έχουν «νιώσει» επί του πρακτέου κάποια ευνοϊκή μεταστροφή.

«Από τις έρευνες που κάνουμε σε δείγμα 200 επιχειρήσεων-μελών μας στο τέλος κάθε εκπτωτικής ή εορταστικής περιόδου, αλλά και από τις συζητήσεις που έχουμε καθημερινά στην αγορά, προκύπτει ότι από τις αρχές του 2018 έχουμε διψήφια πτώση τζίρου για τα καταστήματα της πόλης.  Όταν κάνεις μια βόλτα στην αγορά κι εννέα στους δέκα σού λένε "ζορίζομαι πολύ" ή "καταστρέφομαι", όταν από 1ης Ιανουαρίου κλείνει μια επιχείρηση την ημέρα και την ίδια ώρα ο τζίρος του λιανεμπορίου μεγαλώνει βάσει των στατιστικών, αυτό που ζούμε έχω την αίσθηση ότι μοιάζει περισσότερο με το vertigo των πιλότων, πιστεύουμε δηλαδή ότι η αγορά ανεβαίνει, ενώ στην πραγματικότητα βυθίζεται» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι μέχρι τη λήξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων στο τέλος Αυγούστου, η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί και η θερινή περίοδος δεν θα κλείσει με έλλειμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις