Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ελεγχοι σε μύδια και οστρακοειδή για διοξίνες
231 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
16:30

ÎœÏ…Î´Î¿ÎºÎ±Î»Î»Î¹Î­ÏÎ³Î΅Î¹Î΅Ï‚ Χαλάστρας στο Δέλτα Αξιού-Φωτογραφία: SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ελέγχους για διοξίνες στα μύδια και τα οστρακοειδή ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των σχετικών επισημάνσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μη διενέργεια των εξετάσεων αυτών άλλωστε, αποτέλεσε αιτία παρατήρησης και σύστασης για την Ελλάδα κατά τον έλεγχο αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση των συστημάτων ελέγχου που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων αυτών στην αγορά.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη διάθεση πίστωσης και την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης για τους ελέγχους που θα διεξάγονται από το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών (Ε.ΦΑ.Μ.Α.Δ.) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Τμήμα Β΄ της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υλοποιούνται οι εξετάσεις για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης διοξινών, των παρόμοιων με διοξίνες Πολυχλωριωμένων Διφαινυλίων (PCBs) και Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (PAH's), ενώ για έξι PCBs (PCB 28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153, PCB180), με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άρχισαν εξετάσεις στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ζώντων δίθυρων μαλακίων στην επικράτεια. Πέντε Περιφερειακές της Ενότητες διαθέτουν ζώνες παραγωγής και αλιείας και εφαρμόζουν το Πρόγραμμα Επιτήρησης των ζωνών παραγωγής τους. Ανάμεσά τους, τη μεγαλύτερη παραγωγή έχει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθούν οι περιοχές της Πιερίας, της Ημαθίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Το έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια άπτεται της προστασίας της δημόσιας υγείας ενώ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και μια έρευνα αναφοράς που θα ενισχύσει την εικόνα της αλλά και της χώρας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, επίσης, απαιτούνται για την αναθεώρηση ή ενίσχυση της χρήσης των περιοχών παραγωγής δίθυρων μαλακίων στην Περιφέρεια και την ενίσχυση της εμπορικής τους αξίας.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις