Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη : Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
583 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018
16:26

Τσίπρας: Kανείς δεν πρέπει να παίζει με την πατριωτική ευαισθησία των πολιτών

Για το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη ρητορική της κυβέρνησης της πΓΔΜ και αν αυτή ξεπερνάει τα όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα είχε αντίρρηση να διαδηλώνει κάποιος ελεύθερα, ωστόσο όπως είπε όσοι έχουν διαφωνίες για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα πρέπει να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις μικρές ομάδες που βρίσκουν την ευκαιρία για να αναπτύξουν μια ρητορική του μίσους.

"Κατηγορήθηκα ότι μπήκα στην πολιτική ως διαδηλωτής. Αρα δεν φέρνω αντίρρηση στο δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης", δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η γνώμη των πολιτών που έχουν διαφορετική άποψη για τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι σεβαστή και κατανοεί τις ευαισθησίες, ωστόσο τόνισε πως ίδιος διαφωνεί μαζί τους, καθώς όπως είπε αυτή η συμφωνία, διασφαλίζει πλήρως την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας και θα ανοίξει το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα για να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας.

"Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πήρε χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία... Θέλω να πω στους πολίτες ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους. Έχουμε μια σημαντική συμφωνία που διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη, την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας που είναι ελληνική...", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη ρητορική που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση της πΓΔΜ, ενόψει και του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως αυτή περνάει κάποιες φορές τα συμφωνηθέντα.

«Παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων. Ορισμένες φορές περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια", τόνισε.

Όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση όχι απλά παρακολουθεί αλλά επισημαίνει διαρκώς στην γειτονική χώρα όσα λένε να μην υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα αλλά να μένουν σε όλα έχουν συμφωνηθεί.

Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Ζητώ από τους πολίτες να δώσουν μια παράταση χρόνου στην προσπάθεια

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ αμαρτωλή ιστορία με τη σφραγίδα των κομμάτων που κυβερνήσαν τον τόπο και τη Θεσσαλονίκης.

Ακόμα τόνισε πως γίνετια μια προσπάθεια εξορθολογισμού στον Οργανισμό στόχο να διασφαλίσει το τέλος της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Θεσσαλονίκης και πρέπει το επόμενο διάστημα να αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία, σε σχέση με την κατάσταση πριν παραλάβουμε τον ΟΑΣΘ. Το επόμενο διάστημα πρέπει να παραγγελθούν νέα λεωφορεία. Ίσως να βρεθεί μια λύση με την ΕΛΒΟ», ανέφερε.

«Κάθε προσπάθεια εξυγίανσης βρίσκει εμπόδια. Τα βρήκαν μπροστά όσοι προσπάθησαν να εξυγιάνουν τον ΟΑΣΘ. Ζητώ από τους πολίτες να δώσουν μια παράταση χρόνου στην προσπάθεια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 

Τσίπρας: Θα ήμασταν ανόητοι αν το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς

Για το αν είχε εικόνα για νεκρούς το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη ΔΕΘ.
Όπως είπε οι πολίτες αντιλαμβάνονται πότε η κριτική λαμβάνει χαρακτήρα στρατευμένης αντιπολίτευσης.

"Θα ήμασταν ανόητοι αν το βράδυ της μεγάλης τραγωδίας μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να κρύψεις του νεκρούς;", τόνισε.

"Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική, θεμιτή είναι η κριτική ωστόσο γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας στρατευμένης προπαγάνδας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πως να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ της εθνικής τραγωδίας αυτό ως μέλημά μας.

Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη μετά από την σύσκεψη που τόσο επικρίθηκε. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών που ως τότε γνωρίζαμε. Η όποια κριτική πρέπει να γίνεται αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια αυτοί που υφίστανται την κριτική θα πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό αφορά να βγει πολιτική υπεραξία από κάποιους και όταν πρόκειται για νεκρούς, αυτό κανείς δεν το επικροτεί", σημείωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι για πρώτη φορά έχει κινητοποιηθεί σε τόσο μεγάλο εύρος η διαδικασία γκρεμίσματος αυθαιρέτων.

"Στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε αυτό το πολιτικό κόστος", είπε.

 

Τσίπρας: Εκτιμώ τη θέση του Π. Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά

διαφωνώ μαζί του...

Για τη θέση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη συμφωνία των Πρεσπών και αν αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Όπως είπε εκτιμά τη θέση του κυβερνητικού εταίρου, ωστόσο διαφωνεί απόλυτα μαζί του, σημειώνοντας πως η λύση που θέλει δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε.

«Επειδή τον γνωρίζω και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Π. Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία της χώρας», ανέφερε, ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα σχολίασε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας πως κρατάει μια τυχοδιωκτική στάση.

«Ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας και ξαφνικά όχι μόνο αλλάζει στάση και κρατά μια ακραία τυχοδιωκτική στάση πολιτικού αμοραλισμού που είναι επικίνδυνη γιατί αφορά εθνικά θέματα. Προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», τόνισε.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις