Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΟΑΣΘ : Αλλάζουν όλα στα λεωφορεία ΟΑΣΘ...
1906 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018
18:15

Την αναδιάρθρωση γραμμών, όπως θα ισχύσει από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου «Με στόχο τη βελτίωση της συχνότητας των λεωφορείων και κατά συνέπεια την αξιοπιστία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ κατόπιν διαβούλευσης με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση και στενής συνεργασίας με τον ΟΑΣΘ, αρμόδιο για την εκτέλεση του έργου, υιοθέτησε και επικύρωσε τις τελικές προτάσεις του τελευταίου, οι οποίες έγιναν στη βάση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του κοινού, της αξιοποίησης του στόλου των λεωφορείων και είναι προσαρμοσμένες στις σημερινές, πραγματικές δυνατότητες.

Έτσι, από την 1η Νοεμβρίου, δημιουργούνται δύο γραμμές κορμού, η γραμμή «2Κ» και η γραμμή «3Κ», οι οποίες θα διέρχονται από τα ανατολικά της πόλης προς τα δυτικά και αντίστροφα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Από Α.Σ. ΙΚΕΑ σε Ν.Σ.Σ. και ΚΤΕΛ «Μακεδονία»

 

Οι δύο νέες γραμμές κορμού, οι οποίες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από 34 λεωφορεία (17 έκαστη) και οι οποίες έχουν σχεδιαστεί να έχουν μέση συχνότητα διέλευσης από τις στάσεις κάθε 10 λεπτά, θα ξεκινούν αμφότερες από τον Α.Σ. ΙΚΕΑ. Στη συνέχεια, η «2Κ» θα μεταβαίνει μέσω Βούλγαρη στην Εγνατία και αφού κάνει στάση στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα μεταβαίνει στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» μέσω της οδού Μοναστηρίου. Στην επιστροφή θα ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο προς τον Α.Σ. ΙΚΕΑ.

Η γραμμή «3Κ» θα ξεκινά κι αυτή από τον Α.Σ. ΙΚΕΑ και μέσω των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου και Αναγεννήσεως θα τερματίζει στον Ν.Σ.Σ. Στην επιστροφή μέσω των οδών Μοναστηρίου, Δωδεκανήσου, Νίκης, Μητροπόλεως και εν συνεχεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, Αδριανουπόλεως, θα επιστρέφει στον Α.Σ. ΙΚΕΑ.

 

Το 33, το 39 και το 31

 

Η αναδιάρθρωση στις γραμμές κορμού θα φέρει από 1η Νοεμβρίου και κάποιες μικρής κλίμακας αλλαγές σε άλλες δύο γραμμές, ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά στη διαδρομή και να βελτιωθεί το παρεχόμενο έργο. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο της γραμμής «33: Αγ. Παντελεήμονας – Βενιζέλου» τροποποιείται κατά την επιστροφή από το κέντρο, καθώς θα διέρχεται μέσω της οδού Δελφών κι όχι από την παραλιακή οδό όπως μέχρι σήμερα.

Όσο για τη γραμμή «39: Κηφισιά – Δικαστήρια», τροποποιείται στη μετάβασή της προς το κέντρο, προκειμένου να γίνει η σύνδεση της Βασιλίσσης Όλγας με την Εγνατία που παρείχε το 8. Έτσι, το «39» μετά τη στάση «Δημαρχιακό Μέγαρο» θα ανεβαίνει μέσω της οδού Αγγελάκη στην Εγνατία και θα φτάνει στα Δικαστήρια διερχόμενο από τις οδούς Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου.

Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που επιθυμούν να μετακινηθούν προς την οδό 26ης Οκτωβρίου, η γραμμή «31» αποκτά νέο ωράριο λειτουργίας και θα εξυπηρετείται από 12 λεωφορεία με μέση συχνότητα διέλευσης τα 11 λεπτά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις