Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
173 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019
23:13

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

 

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον

Αγ. Αθανάσιο αναστάτωσε σήμερα το όμορφο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Χαλκηδόνος…!

 

Η πληροφορία αυτή μας ‘ήρθε πριν από λίγο και όπως μάθαμε για το περιστατικό σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στο Δ.Δ Αγίου Αθανασίου από της 12 π.μ μέχρι της 05 π.μ

 

Ιός Δυτικού Νείλου: Μετάδοση και συμπτώματα... !

Στις μεγάλες μεταναστευτικές οδούς των πτηνών θεωρείται ότι βρίσκονται οι εστίες του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος για πρώτη φορά απομονώθηκε το 1937 σε μια γυναίκα στην Ουγκάντα και αναγνωρίστηκε το 1953 σε πτηνά στην περιοχή του δέλτα του Νείλου. Τα κουνούπια κολλούν τον ιό όταν θρέφονται από μολυσμένα πουλιά και στη συνέχεια τον μεταδίδουν σε ανθρώπους και ζώα μέσω των τσιμπημάτων καθώς το στέλεχος κυκλοφορεί στο αίμα τους και μπαίνει στους αδένες τους.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω επαφής με το αίμα ή τους ιστούς μολυσμένων ζώων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της επαφής.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που μολύνονται δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, ωστόσο το 20% θα αναπτύξει πυρετό του Δυτικού Νείλου. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: πονοκέφαλος, κόπωση, πόνοι στο σώμα, ναυτία, έμετος, διογκωμένοι λεμφαδένες και περιστασιακά εξανθήματα στον κορμό.

Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου (όπως η εγκεφαλίτιδα του Δυτικού Νείλου, η μηνιγγίτιδα, ή η πολιομυελίτιδα του Δυτικού Νείλου) περιλαμβάνουν: κεφαλαλγία, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, δυσκοιλιότητα, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 150 άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου θα αναπτύξει μια πιο σοβαρή μορφή ασθένειας.

Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 3 έως 14 ημέρες. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν όσοι είναι άνω των 50 ετών και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις