Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Παρά...Πολιτικά - Δήμος Χαλκηδόνος : Εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος
60 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
10:15

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Κρίσιμη  θα είναι η εβδομάδα η οποία ξεκινά σήμερα όσον αφορά τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος . Ο νέος δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος -  όπως έμαθα -  έχει επιστρέψει από τις διακ οπές του στην Κέρκυρα (Σ.Σ. η γυναίκα του είναι από την Κέρκυρα )  ήδη από τις 17 Αυγούστου, ενώ  επίσης εντός του δήμου  είναι πλέον και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες  μου ο νέος δήμαρχος Χαλκηδόνος  είχε ( θα έχει)  τις προηγούμενες ημέρες έναν κύκλο διαβούλευσης με στενούς 

συνεργάτες του (Σ.Σ. Ζήση Βαινά – Βασίλη Μπίκο ) και με  στελέχη της παράταξής του προκειμένου να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με το πώς θα ήταν προτιμότερο να κινηθεί, με ποιους να συνομιλήσει από την αντιπολίτευση, με ποιους να συνεργαστεί και βεβαίως, τι είδους συνεργασία να επιλέξει να κάνει.

Όπως έγραψα στο blog «takalantapress” οι επιλογές του νέου δημάρχου, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση του «Κλεισθένη», είναι θεωρητικά τρεις:

- Η πρώτη είναι να επιδιώξει συνένωση της παράταξής του με κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δυνατότητα που δίδεται πλέον μετά τις αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ώστε να επιτευχθεί ευρεία πλειοψηφία (θυμίζω ότι ο Δήμαρχος διαθέτει μόλις δώδεκα  (12) !

- Η δεύτερη επιλογή είναι να προχωρήσει σε προγραμματικές συμφωνίες με ορισμένες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί απαραίτητα σε πλήρη ταύτιση και συνένωση με αυτές. Όμως κι εδώ φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες. Κατ’ αρχάς, τέτοιου είδους συμφωνίες δεν διασφαλίζουν ότι οι σύμβουλοι των συνεργαζόμενων παρατάξεων θα στηρίζουν υποχρεωτικά όλες τις επιλογές της διοίκησης και κατά δεύτερον, τροφοδοτούν φιλοδοξίες και εγγράφουν απαιτήσεις για κατάληψη θέσεων αντιδημάρχων.

- Κατόπιν αυτών, ο Δήμαρχος  φέρεται μάλλον να καταλήγει, στη λύση των μεμονωμένων συνεργασιών, μόνον με όσους από τους συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων ταιριάζουν τα χνώτα του. Μόνον δηλαδή με εκείνους με τους οποίους πέρα από προγραμματική ταύτιση, υπάρχει και γενικότερη συναντίληψη σε ζητήματα του δήμου Χαλκηδόνος

Άλλωστε, μετά τις προσφάτως ψηφισθείσες αλλαγές, η παράταξη του δημάρχου αποκτά πλειοψηφία στις κρίσιμες επιτροπές, κυρίως την Οικονομική Επιτροπή η οποία αποφασίζει για τα κρισιμότερα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος δήμαρχος –σύμφωνα με της πληροφορίες του υπογράφοντα -  σκοπεύει να κάνει ένα γύρο συναντήσεων με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Θα μιλήσει μόνον με αυτούς με τους οποίους επιθυμεί να συνεργαστεί και οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν και σε ποια παράταξη θα ανήκουν.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο