Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ελεύθερο ΒΗΜΑ- Δημήτρης Βαρτζόπουλος: ” Ανάπτυξη για όλους…”
54 αναγνώστες
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
15:43

Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Η εξωστρέφεια και η άνθιση του επιχειρείν, που βρίσκονται στο DNA της ΔΕΘ, αποτελούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο ξαναβρήκε τον βηματισμό της, αλλά ανέκτησε και τον εμπορικό της χαρακτήρα και προσανατολισμό, αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να καταστήσει την Ελλάδα ως την πιο φιλική σε επενδύσεις χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της πολιτικής μας βούλησης αποτελεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έρχεται στη Βουλή εντός Σεπτεμβρίου, το οποίο προωθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο εναρμονισμένο στα πρότυπα των ανεπτυγμένων δυτικών χωρών και θα δώσει ισχυρή ώθηση στο επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πατρίδος μας. Με τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών, το κράτος παύει να αποτελεί σκόπελος για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας και ο δρόμος της ανάπτυξης είναι πλέον πιο ανοιχτός από ποτέ.

Το μονοπάτι της οικονομικής μεγέθυνσης είναι αδύνατον να μην διασχίσει και η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια πόλη η οποία διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικές δυνατότητες. Το λιμάνι της, η κομβική γεωστρατηγική της θέση, σε συνδυασμό με τον πλούτο της Μακεδονικής γης μπορούν να τη μετατρέψουν σε κέντρο των Βαλκανίων και πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία της πόλης, της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας προς την κορυφή.

Το αφήγημα πλέον αλλάζει. Η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς είναι σαφώς βελτιωμένη και η εμπιστοσύνη των αγορών αρχίζει να αποκαθίσταται. Το «ανάπτυξη για όλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Δίνει το σύνθημα για ένα σχέδιο ευημερίας που θα έχει απήχηση σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και δεν θα είναι μόνοπλευρο. Δίνει την εικόνα ενός κράτους που σέβεται τον Έλληνα πολίτη και μιας χώρας που αξίζει να ζεις.  Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και ο θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας τοποθετείται από εδώ, την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

*Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είναι Ψυχίατρος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκη

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις