Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
14 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
00:28

 

Διπλό υπόγειο κάδο (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) απέκτησε ο Λαγκαδάς. Ο υπόγειος κάδος τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Λαγκαδά και είναι σε θέση να αποθηκεύσει έως και τέσσερις φορές τον όγκο ενός συμβατικού κάδου, δηλαδή ισούται με τέσσερις από τους γνωστούς κάδους απορριμμάτων στο δρόμο.

Το κέντρο του Λαγκαδά είναι ο πυρήνας της εμπορικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας του Λαγκαδά και εκεί χτυπά η καρδιά της αγοράς, με δεκάδες εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, λαχαναγορά κ.ά.

Οι επιχειρήσεις αυτές μέχρι σήμερα πετούσαν τα απορρίμματά τους και τα ανακυκλώσιμα σε συμβατικούς κάδους. Από τη Δευτέρα όμως οι κάδοι αυτοί θα αποσυρθούν και όλοι θα κληθούν να ρίχνουν τα απορρίμματα στον υπόγειο κάδο, κάνοντας μάλιστα και διαχωρισμό σε ανακυκλώσιμα και μη, αφού ο υπόγειος διπλός κάδος τους δίνει τη δυνατότητα στη μια υποδοχή να ρίχνουν τα μη ανακυκλώσιμα και στην άλλη τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Ο δήμος επισημαίνει ότι «με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται σημαντικά οι κοινοτικές υποδομές, η διαχείριση των απορριμμάτων και επηρεάζεται θετικά η αισθητική της περιοχής, που άλλωστε είναι και η… βιτρίνα του Λαγκαδά, εκεί που χτυπά η καρδιά του εμπορίου, των υπηρεσιών (το Δημαρχείο είναι κι αυτό στην πλατεία) και της διασκέδασης».

Επίσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, τονίζει ότι «ένα από τα πλεονεκτήματα των υπόγειων κάδων είναι ότι κρατούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αδέσποτα ζώα, ενώ περιορίζονται σημαντικά και οι δυσάρεστες οσμές».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Πέτρος Δοϊρανλής, υπογράμμισε στη Voria.gr ότι «θα δούμε την καλή λειτουργία και την αποτελεσματικότητα – αποδοχή των υπόγειων κάδων και εφόσον το εγχείρημα πάει καλά θα εξετάσουμε και επέκτασή τους σε άλλα σημεία της πόλης, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων».

https://www.vimathess-news.gr

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο